Michael Vanthourenhout kon zich afgelopen zondag voor het eerst in zijn carrière tot Europees kampioen veldrijden kronen. In Namen toonde hij zich de sterkste op het spekgladde parcours, waar mede-favoriet Lars van der Haar erg veel last mee bleek te hebben.
Dat doet uiteraard niets af van de verdienste van Vanthourenhout, die de laatste weken al liet zien in uitstekende vorm te verkeren. Tegenover Studio Brussel gaf hij ook wat inzicht in de gebeurtenissen ná zijn zegetocht. "Of ik goed geslapen heb? Dat zou ik niet durven zeggen. Ik denk dat ik de koers nog wel een paar keer heb gereden in mijn bed vannacht. Ik ben vooral blij dat ik het heb mogen meemaken”, sprak hij over zijn nachtrust zondag.
FRIETEN
En dan kwam er uiteraard ook de vraag hoe Vanthourenhout zijn Europese titel had gevierd. Erg stevig is hij er (uiteraard) niet in gevlogen. "Ik ben eerst met de entourage naar huis gegaan om daar frietjes van de frituur te eten. Nadien zijn we dan naar het supporterslokaal getrokken in Wetteren.
Frieten van de frituur, veel Belgischer kan het niet worden. "Mijn bestelling? Een kleine friet met mayonaise, een Rib Burger en een frikandel. Niets speciaals, dus", lachte Vanthourenhout.
Dat doet uiteraard niets af van de verdienste van Vanthourenhout, die de laatste weken al liet zien in uitstekende vorm te verkeren. Tegenover Studio Brussel gaf hij ook wat inzicht in de gebeurtenissen ná zijn zegetocht. "Of ik goed geslapen heb? Dat zou ik niet durven zeggen. Ik denk dat ik de koers nog wel een paar keer heb gereden in mijn bed vannacht. Ik ben vooral blij dat ik het heb mogen meemaken”, sprak hij over zijn nachtrust zondag.
FRIETEN
En dan kwam er uiteraard ook de vraag hoe Vanthourenhout zijn Europese titel had gevierd. Erg stevig is hij er (uiteraard) niet in gevlogen. "Ik ben eerst met de entourage naar huis gegaan om daar frietjes van de frituur te eten. Nadien zijn we dan naar het supporterslokaal getrokken in Wetteren.
Frieten van de frituur, veel Belgischer kan het niet worden. "Mijn bestelling? Een kleine friet met mayonaise, een Rib Burger en een frikandel. Niets speciaals, dus", lachte Vanthourenhout.