Jumbo-Visma geldt als één van de beste wielerploegen ter wereld, en dat is geen toeval. De Nederlandse formatie is immers als geen ander bezig met innoveren en verbetering op alle vlakken. Zo ook op het vlak van voeding waar een nieuw ‘wondermiddel’ werd ontdekt.
Het klinkt alsof er nu iets heel erg fout gaat komen, maar in feite gaat het gewoon over bakpoeder! Jawel, bakpoeder, maar dan wel in gelletje verwerkt. De renners van Jumbo-Visma gebruiken het intussen al enige tijd en wordt het naar verluidt ook populairder bij andere teams. Bakpoeder staat al langer bekend als een product dat positieve invloeden kan hebben bij renners. Zo zou het helpen tegen verzuring.
Probleem bij gewoon bakpoeder was echter dat het zwaar belastend was voor de maag en daardoor ook verschillende onhebbelijke neveneffecten zou kunnen hebben zoals bv. diarree. Gezien het Zweede bedrijf Maurten nu met het revolutionaire idee kwam om het in een gel te verwerken is dit probleem van de baan. “Het is echt een gamechanger. Jarenlang hadden mensen moeite om het binnen te houden. Dat is nu verleden tijd”, zo stelt een medewerker zelf.
“Dankzij dit nieuwe systeem gaat er een wereld open voor sommige renners. Het is een grote verandering en een groot voordeel dat zij nu ook baking soda kunnen gebruiken”, klinkt het dan weer bij Mathieu Heijboer, performance manager bij Jumbo-Visma.
Het klinkt alsof er nu iets heel erg fout gaat komen, maar in feite gaat het gewoon over bakpoeder! Jawel, bakpoeder, maar dan wel in gelletje verwerkt. De renners van Jumbo-Visma gebruiken het intussen al enige tijd en wordt het naar verluidt ook populairder bij andere teams. Bakpoeder staat al langer bekend als een product dat positieve invloeden kan hebben bij renners. Zo zou het helpen tegen verzuring.
Probleem bij gewoon bakpoeder was echter dat het zwaar belastend was voor de maag en daardoor ook verschillende onhebbelijke neveneffecten zou kunnen hebben zoals bv. diarree. Gezien het Zweede bedrijf Maurten nu met het revolutionaire idee kwam om het in een gel te verwerken is dit probleem van de baan. “Het is echt een gamechanger. Jarenlang hadden mensen moeite om het binnen te houden. Dat is nu verleden tijd”, zo stelt een medewerker zelf.
“Dankzij dit nieuwe systeem gaat er een wereld open voor sommige renners. Het is een grote verandering en een groot voordeel dat zij nu ook baking soda kunnen gebruiken”, klinkt het dan weer bij Mathieu Heijboer, performance manager bij Jumbo-Visma.