Jumbo-Visma zet al enkele jaren in op foodcoaches die nauwlettend het eten van de renners in de gaten houden. De Nederlandse wielerformatie zweert erbij dat de voeding van hun coureurs bijdraagt aan het enorme succes dat de geelzwarte stoomtrein de afgelopen jaren heeft behaald. Eén van die foodcoaches, Karin Lambrechtse, doet haar verhaal.
Lambrechtse is sportdiëtiste en foodcoach coördinator bij Jumbo-Visma en reist ook mee af naar de Tour de France. Ze zal er de renners van de juiste voeding voorzien om drie weken lang het beste van zichzelf te geven. Om haar daarbij te helpen, maakt Jumbo-Visma gebruik van een foodcoachapp. “We vullen allerlei gegevens in die app in”, vertelt ze aan De Nieuws BV. “Daar rollen weer getallen uit en daarmee ga ik aan de slag. Ik bouw daar vijf maaltijden per dag uit op.”
LEES OOK: Van Aert betrapt: belofte blijkt loze woorden
VAN AERT-VINGEGAARDNatuurlijk eten verschillende renners verschillende dingen. Maar wat wordt het liefst gegeten binnen de Nederlander formatie? “De Cannelloni met draadjesvlees dat al uren heeft staan pruttelen valt in de smaak. Verder krijgen ze zoete aardappels, veel pasta natuurlijk, veel rijst ook. Maar het is gevarieerd. De renners eten hetzelfde, maar Vingegaard schept wel een andere hoeveelheid op als Van Aert.”Volgens Lambrechtse zijn de renners echt precisiemannetjes, zowel in het afstellen van hun fiets als wat ze op hun bord leggen. "Ze vertrouwen me echt wat ik doe in de keuken. Dan kunnen ze het loslaten, maar soms controleren ze het ook, hoor. Dan wegen ze het nog een keer na, want ze willen zeker weten dat het klopt.”