'Ik kreeg slagen en begon te wenen'': Oumi Rayane deelt hallucinant verhaal

'Ik kreeg slagen en begon te wenen'': Oumi Rayane deelt hallucinant verhaal

De Ronde van Frankrijk is niet alleen voor renners, maar ook voor rennersvrouwen niet alleen rozengeur en maneschijn. 

Vraag dat maar aan Oumi Rayane. De echtgenote van Remco Evenepoel reisde enkele dagen af naar de Tour om haar echtgenote een hart onder de riem te steken, maar dat draaide uit op een nare ervaring.

Chaos

Aan de finish was er zoveel volk en zoveel chaos dat Oumi er amper in slaagde om een glimp van haar echtgenote op te vangen. Ze werd voortdurend geduwd, moest over balken springen en ze voelde zich naar eigen zeggen 'een crimineel'.

Op Instagram deelde ze een video van haar lijdensweg en schrijft ze de frustratie van haar af. "Go the the Tour de France they said. It would be fun they said", begint ze. "Dit was mijn weg naar het podium."

"Ik probeerde nog een glimp van mijn echtgenoot op te vangen voordat ik weer naar België vertrok. Ik wist dat Remco mij zou zoeken. Maar ik had zoveel angst, ik begon te wenen en ik keerde om omdat ik niet verder kon."

Duwen

"Ik wil jullie alleen maar een klein stukje tonen van hoe het echt gaat. Omdat heel wat mensen denken dat het alleen maar ’fun en games’ is om naar de koers te gaan. Dat is het natuurlijk ook. Want er zijn heel wat ergere dingen die nu in de wereld gebeuren. Maar als je me niet langer ziet op wedstrijden, dit is waarom.”

"Ik ben het beu om geduwd te worden door het publiek”, gaat ze verder. “Deze ’coups’ (Frans voor slagen of schoppen) te krijgen wanneer ik probeer te passeren. Over de balken te moeten springen om mijn echtgenoot op het podium te zien na zijn eerste ritzege in de Tour. Me voelen alsof ik iets crimineel doe.”