Wout van Aert wint ook openingsetappe in Critérium du Dauphiné

Wout van Aert wint de openingsrit in de Dauphiné 2020 - foto: ASO

Wout van Aert heeft zijn hoogvorm wederom verzilverd. Na Strade Bianche en Milaan-San Remo won de renner van Jumbo-Visma vandaag de openingsetappe in het Critérium du Dauphiné. Hij klopte in Saint-Christo-en-Jarez na een etappe van 218,5 kilometer op een oplopende aankomst Daryl Impey.

De etappe werd gekleurd door een vroege vlucht van vijf, waaronder de Belg Jelle Wallays van Lotto Soudal. Team Jumbo-Visma hield aan kop van het peloton het verschil onder controle. Na een hergroepering nam de geel-zwarte formatie ook in de slotfase het heft in handen.

Robert Gesink en Sepp Kuss braken op vijftien kilometer van het einde met een versnelling de finale open. Van Aert werd in de slotkilometer in stelling gebracht door Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin en Primoz Roglic, de kopmannen van de ploeg voor de Tour de France.

Jumbo-Visma’s goudhaantje vond het een voordeel dat de etappe op 35 kilometer van het eind al een eerste keer de streep passeerde. “Zo hadden we een betere indruk van de finish dan alleen de computer”, citeert WielerFlits.be Van Aert. “Toen we hier voorbij kwamen, zei ik tegen de jongens dat ik me echt goed voelde en dat ik ervoor wilde gaan. Met nog vijftien kilometer te gaan, zag ik een hele gele trein voor me. En zoals ik al zei, dat gaf heel veel motivatie. Op het eind hielden zelfs Primož, Tom en Steven me in positie. Dit is een echte teamoverwinning.”