Wout van Aert na zege in Milaan-San Remo: “Ik heb er geen woorden voor”

Wout van Aert wint Milaan-San Remo 2020 - Foto: Gian Mattia D'Alberto - LaPresse

Wout van Aert legde vanavond op schitterende wijze beslag op de overwinning in Milaan-San Remo. De 25-jarige Belg van Team Jumbo-Visma besliste een sprint-a-deux met Julian Alaphilippe in zijn voordeel en won daarmee zijn eerste monument.

“Ik kan niet geloven dat ik Milaan-Sanremo en Strade Bianche heb gewonnen”, reageerde hij na afloop. “Ik heb er geen woorden voor. Om het seizoen zo te herstarten voelt gek en heel gaaf,” aldus van Aert, die zijn goede vorm van een week eerder nog niet was verloren. “Vanaf het begin had ik een goed gevoel. Het is natuurlijk een heel lange koers. Aan het begin heb ik me gefocust op eten, drinken en koel blijven.”

Van Aert dankte na afloop zijn ploeggenoten. “We waren met heel de ploeg op een missie. Antwan heeft hard gewerkt in het peloton. Bert-Jan Lindeman en Paul Martens hebben me goed van voren gehouden. Vervolgens bleef Timo Roosen bij me richting de Cipressa en heeft Amund Jansen fantastisch werk verricht op de Poggio. Ze staken boven zichzelf uit. Dat was heel mooi om te zien.”

Van Aert refereerde tevens aan de horrorcrash enkele dagen eerder in de Ronde van Polen, die veroorzaakt werd door zijn ploeggenoot Dylan Groenewegen. “Het was helaas een week met een zwarte rand. Ik ben blij dat ik het team dit moois kan bezorgen”, aldus Van Aert.