WK Veldrijden 2020: Dit zijn de favorieten

WK Veldrijden
Van Aert, Van der Poel en Aerts op het podium in 2019 - foto: Sportfoto.nl

Mathieu van der Poel is topfavoriet om het WK Veldrijden 2020 op zijn naam te schrijven. Daar zijn vriend, vijand én de bookmakers het over eens. De titelverdediger – die afgelopen winter slechts één wedstrijd waar hij aan de start stond niet won – staat als hoogste genoteerd in de diverse lijstjes in aanloop naar het wereldkampioenschap.

Ook bookmaker Bingoal lijkt het zeker te weten. Een zege van de wereldkampioen van Bogense levert het Belgische bedrijf bij iedere ingezette euro slechts 10 cent winst op. De strijd achter hem is een stuk spannender. Mocht Van der Poel er om wat voor reden dan ook niet in slagen om zijn wereldtitel te prolongeren, dan zijn Toon Aerts en Eli Iserbyt de voornaamste alternatieven. Een overwinning van een van de twee renners van Pauwels Sauzen-Bingoal levert maar liefst vijftien keer de inzet op.

Een nieuwe wereldtitel van Wout van Aert lijkt onwaarschijnlijk. Een vierde regenboogtrui zou 18 keer de inzet opleveren. Belgisch kampioen Laurens Sweeck staat genoteerd aan 25 maal de inzet.