WK Veldrijden 2020: Dit is de selectie van Nederland

Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel werd in 2019 wereldkampioen veldrijden - foto: Sportfoto.nl

De Nederlandse wielerbond KNWU heeft bekendgemaakt het welke renners het aan zal treden tijdens het WK Veldrijden 2020 in Dübendorf. De Nederlanders beschikken tijdens het eerste weekend van februari in meerdere categoriën over favorieten voor de wereldtitel.

Blikvanger in de selectie is Mathieu van der Poel. Hij start zondag 2 februari in Dübendorf om zijn wereldtitel van Bogense te prolongeren. Nederland neemt zeven mannen mee naar Dübendorf. De selectie wordt gecompleteerd door Lars van der Haar, Corné van Kessel, Joris Nieuwenhuis, David van der Poel, Sieben Wouters en Stan Godrie.

Ook bij de vrouwen zijn de topfavorieten voor het goud te vinden. “Bij de vrouwen hebben we vier kandidaten voor de wereldtitel en dat zal een spannende strijd worden”, stelt bondscoach Gerben de Knegt. Annemarie Worst won dit seizoen de wereldbeker terwijl Ceylin del Carmen Alvarado met twaalf overwinningen bezig is aan een uitstekende winter. Ook Lucinda Brand en Yara Kastelijn mogen niet uitgevlakt worden.

Bij de beloften mannen geldt Ryan Kamp (dit seizoen goed voor twee zeges in de wereldbeker) als podiumkandidaat. Bij de beloften vrouwen beschikken de Nederlanders over uittredend wereldkampioene Inge van der Heijden.

“Junior-vrouwen Shirin van Anrooij en Puck Pieterse zijn ook favoriet voor de titel”, vervolgt De Knegt. “Bij de junior-mannen kan Tibor del Grosso met een hele goede dag meedoen voor het podium. Kortom, we doen in elke categorie mee voor het podium.”

Elite Mannen
Mathieu van der Poel
Lars van der Haar
Corné van Kessel
Joris Nieuwenhuis
David van der Poel
Sieben Wouters
Stan Godrie

Selectie Elite Vrouwen
Ceylin del Carmen Alvarado
Annemarie Worst
Lucinda Brand
Yara Kastelijn
Geerte Hoeke

Selectie Beloften Mannen
Ryan Kamp
Pim Ronhaar
Tim van Dijke
Mees Hendrikx
Kyle Agterberg

Beloften Vrouwen
Inge van der Heijden
Manon Bakker
Aniek van Alphen

Junioren Mannen
Hugo Kars
Tibor del Grosso
Danny van Lierop
Lucas Janssen
Bailey Groenendaal

Junioren Vrouwen
Shirin van Anrooij
Puck Pieterse
Fem van Empel
Ilse Pluimers
Isa Nomden
Senne Knaven