WK Veldrijden 2020: Britten met Pidcock en Richards richting Dübendorf

Het deelnemersveld van het WK Veldrijden in het Zwitserse Dübendorf begint steeds concretere vormen aan te nemen. Vandaag onthulde de Britse wielerbond welke veldrijders er aan zullen treden in de mondiale titelstrijd Blikvanger van de selectie in Brits kampioen Tom Pidcock.

De 20-jarige Pidcock weet wat het is om de regenboogtrui te veroveren. Hij werd namelijk al wereldkampioen bij de junioren (2017 Bieles) en de beloften (2018 Bogense). In Dübendorf zal hij op zijn Specialized CruX voor het eerst aan de start staan bij de elites. Hij is overigens de enige elite-renner bij de mannen.

De selectie bij de vrouwen wordt aangevoerd door Evie Richards. De 22-jarige Richards won bij de beloften al tweemaal de wereldtitel (2016 Heusden-Zolder en 2018 Valkenburg). Bij de beloften mannen vertrouwen de Britten op Ben Tulett. De 18-jarige Tulett won de afgelopen twee jaar de wereldtitel bij de junioren. Bij de beloften vrouwen zien we Anna Kay terug. Op het Europees Kampioenschap in het Italiaanse Silvelle werd zij tweede achter Ceylin del Carmen Alvarado, die op het wereldkampioenschap bij de elites uitkomt.

Selectie Groot-Brittannië voor WK Veldrijden 2020 (1-2 februari)

Elite Mannen
Tom Pidcock

Elite Vrouwen
Beth Crumpton
Evie Richards

Beloften Mannen
Cameron Mason
Thomas Mein
Ben Tulett
Ben Turner

Beloften vrouwen
Hattie Harnden
Anna Kay

Junioren Mannen
Corran Carrick-Anderson
Ben Chilton
Joe Kiely
Rory McGuire
Oli Stockwell

Junioren Vrouwen
Millie Couzens
Anna Flynn
Josie Nelsen
Maddie Wadsworth