Wilfried de Jong: “Het geloof in eigen kunnen bij Mathieu van der Poel is extreem”

De indrukwekkende prestaties van Mathieu van der Poel tijdens zijn ‘wondervoorjaar’ inspireren de nodige wieler volgers. Van der Poel won de afgelopen weken Dwars door Vlaanderen, de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race. Na zijn overtuigende zege in de Amstel Gold Race verschijnen er in de pers tal van lofzangen.

Wieleranalisten vallen over elkaar heen om de nieuwe superster van het mondiale cyclisme met superlatieven te overladen. Ook Wilfried de Jong – wielerliefhebber en in Nederland een bekende schrijver en programmamaker – was in zijn column in het NRC Handelsblad lyrisch over de 24-jarige Van der Poel. Hij noemt hem ‘buitenaards goed’.

Mathieu van der Poel laat zich niet inperken. Het geloof in eigen kunnen is extreem. Deze jongeman weet beter dan zijn coach, beter dan journalisten, beter dan opa Poupou en vader Adrie wat er voor exceptioneels in zijn borstkas huist,” schrijft De Jong.

Mathieu van der Poel – die na zijn buitengewoon succesvolle voorjaar kan rekenen op belangstelling van meerdere internationale topploegen – heeft inmiddels zijn voorjaar beĆ«indigd. Hij richt zich nu weer op het mountainbiken en zal weer terugkeren op de weg tijdens het Nederlands Kampioenschap op de weg, dat in juni in de gemeente Ede gehouden zal worden. Over een deelname aan het WK Wielrennen in Yorkshire is nog geen beslissing genomen.