Wielernieuws

 • Voorbeschouwing: WK baanwielrennen Berlijn 2020

  Voorbeschouwing: WK baanwielrennen Berlijn 2020
  Deze week wordt in Berlijn, op dezelfde wielerpiste als de jaarlijkse zesdaagse, het WK baanwielrennen gehouden. Voor de laatste keer in de tweede helft van de winter, want volgend seizoen verkast de mondiale titelstrijd naar het najaar. WielerFlits blikt vooruit! Vorig jaar Vorig jaar was de piste van de BGŻ Arena in Pruszków vijf dagen […] Read more »

 • Remco Evenepoel: “Moet nog één kilo kwijt tegen Tirreno, twee tegen Giro”

  Remco Evenepoel: “Moet nog één kilo kwijt tegen Tirreno, twee tegen Giro”
  Remco Evenepoel genoot gisteren met volle teugen van zijn tijdrit- en eindzege in de Volta ao Algarve. Toch blikte hij al vooruit. “Natuurlijk is ook Tirreno-Adriatico een doel. Al verwacht ik daar een nog sterker deelnemersveld.” Het was bijna een uur na de aankomst van de tijdrit dat Remco Evenepoel de meeste plichtplegingen achter de […] Read more »

 • Michel Cornelisse voelt geen druk in het voorjaar: “Bij ons leeft dat niet”

  Michel Cornelisse voelt geen druk in het voorjaar: “Bij ons leeft dat niet”
  Alpecin-Fenix gaat zonder druk het klassieke voorjaar in, vertelt Michel Cornelisse een week voor het Vlaamse Openingsweekend. “Misschien leggen de media die druk heel hoog, maar bij ons leeft dat niet”, zegt de ploegleider van kopmannen Mathieu van der Poel en Tim Merlier tegen WielerFlits. “We beseffen heel goed dat we vorig jaar een geweldig seizoen […] Read more »

 • Chris Froome: “Ik voel geen pijn, maar heb meer wedstrijden nodig”

  Chris Froome: “Ik voel geen pijn, maar heb meer wedstrijden nodig”
  Bijna vier minuten na de binnenkomst van winnaar Caleb Ewan zagen we Chris Froome de finishstreep passeren op Hatta Dam. De viervoudig Tourwinnaar bleek in de tweede etappe van de UAE Tour niet in staat om een eerste peloton te volgen, maar de Brit is vooral blij dat hij weer wielrenner is na een langdurige […] Read more »

 • Zweeler Voorjaarsklassiekersspel 2020: Minimaal 10.000 euro aan prijzen

  Zweeler Voorjaarsklassiekersspel 2020: Minimaal 10.000 euro aan prijzen
  De Omloop het Nieuwsblad is de traditionele opening van het Vlaamse voorjaar. En ook het startpunt van het Voorjaarsklassiekersspel van Zweeler. De prijzenpot begint dit jaar met 10.000 euro en de eerste prijs bedraagt 2.500 euro. Het spel is simpel: de vijftien belangrijkste wedstrijden zijn opgenomen in het Voorjaarsklassiekerspel en alle renners hebben een waarde gekregen. Mathieu van […] Read more »

 • Fabio Jakobsen topt affiche van GP Jean-Pierre Monseré

  Fabio Jakobsen topt affiche van GP Jean-Pierre Monseré
  De Nederlandse kampioen Fabio Jakobsen zal op zondag 8 maart deelnemen aan de achtste editie van de Grote Prijs Jean-Pierre Monsére (1.1). De renner van Deceuninck-Quick-Step is niet de enige grote naam aan de start, want ook Álvaro José Hodeg en Nacer Bouhanni zijn van de partij. Jakobsen en Hodeg krijgen als renners van Deceuninck-Quick-Step […] Read more »

 • Team Sunweb met Benoot naar Omloop Het Nieuwsblad, Matthews ontbreekt

  Team Sunweb met Benoot naar Omloop Het Nieuwsblad, Matthews ontbreekt
  Team Sunweb heeft als eerste ploeg zijn definitieve selectie bekendgemaakt voor Omloop Het Nieuwsblad van aanstaande zaterdag. De Duitse formatie rekent onder meer op Søren Kragh Andersen en nieuwkomer Tiesj Benoot, die zijn debuut maakt voor de ploeg. Michael Matthews is de opvallende afwezige in de selectie. Matthews liet tijdens de ploegenpresentatie van Team Sunweb […] Read more »

 • Tim Wellens vecht tegen ziekte: “Ik heb last van slijmen”

  Tim Wellens vecht tegen ziekte: “Ik heb last van slijmen”
  Tim Wellens finishte gisteren als vijfde in de Volta ao Algarve, maar de renner van Lotto Soudal sukkelt de laatste dagen met zijn gezondheid. “Ik heb last van slijmen en voel me niet super goed. Ik ben aan het vechten om niet ziek te worden”, zo vertelt Wellens aan Sporza. Wellens kende in Portugal een […] Read more »

 • Geraint Thomas na Algarve: “Ik voel me beter dan vorig jaar”

  Geraint Thomas na Algarve: “Ik voel me beter dan vorig jaar”
  Voor Geraint Thomas was de Volta ao Algarve zijn eerste wedstrijd van het seizoen, maar de Tourwinnaar van 2018 kon zoals verwacht niet meestrijden om de eindzege. Toch kijkt de renner van Team Ineos tevreden terug op zijn Portugese avontuur. “Ik voel me beter dan vorig jaar, dat staat buiten kijf”, zo citeert het Britse […] Read more »

 • Winnende Ewan over Hatta Dam: “Je kunt volledig stilvallen”

  Winnende Ewan over Hatta Dam: “Je kunt volledig stilvallen”
  Caleb Ewan moest zondag nog zijn meerdere erkennen in de snellere Pascal Ackermann, maar vandaag was de Australiër de allerbeste in de UAE Tour. Ewan won net als vorig jaar op de korte maar steile Hatta Dam, na een wedstrijdje spierballen tonen met Sam Bennett. “Ik ben zo blij met deze zege”, waren de eerste […] Read more »