Wielernieuws

 • Overzicht: Wielertransfers 2020

  Overzicht: Wielertransfers 2020
  Vanaf 1 augustus mogen ploegen transfers officieel bekendmaken. WielerFlits bundelt alle officiële aankondigingen van WorldTour- en ProContinental-formaties in dit wielertransferoverzicht. Daarnaast brengen we de transfers die wij zelf bevestigd hebben gekregen. UCI WorldTeams AG2R La Mondiale IN: Andrea Vendrame (Androni Giocattoli-Sidermec) Lawrence Naesen (Lotto Soudal) Harry Tanfield (Katusha-Alpecin) Clément Champoussin (Chambéry CF) – per 1 augustus 2020 […] Read more »

 • Gilbert verkent Milaan-San Remo, Wellens en De Gendt stellen fietsvakantie uit

  Gilbert verkent Milaan-San Remo, Wellens en De Gendt stellen fietsvakantie uit
  In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de verkenning van Philippe Gilbert en de Final Breakaway 2 met Tim Wellens en Thomas De Gendt. Philippe Gilbert verkent Milaan-San Remo Philippe Gilbert steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken. De aanwinst van Lotto […] Read more »

 • Van Vleuten zoekt nieuwe prikkels in Colombia: “Buiten mijn comfortzone gaan”

  Van Vleuten zoekt nieuwe prikkels in Colombia: “Buiten mijn comfortzone gaan”
  Annemiek van Vleuten won woensdagavond op het Wielergala de prijs van Wielrenster van het Jaar, maar maandag trekt de wereldkampioene op de weg naar Colombia om daar bijna een maand te trainen. “Ik houd ervan om uit mijn comfortzone te treden”, vertelt ze aan WielerFlits. “En daarom heb ik ervoor gekozen om niet naar Calpe […] Read more »

 • Tribunaal: “Onderzoeken naar testosteron gevonden op laptop Freeman”

  Tribunaal: “Onderzoeken naar testosteron gevonden op laptop Freeman”
  De in opspraak geraakte arts Richard Freeman zat woensdag in de rechtbanken. Daar werd bekendgemaakt dat de voormalige ploegarts van Team Sky onderzoeken op zijn laptop gevonden over het verband tussen het gebruik van testosteron en het vergroten van het uithoudingsvermogen.  Volgens de Britse kranten The Times en The Daily Mail zou Freeman academische papers op […] Read more »

 • Tarteletto-Isorex presenteert Jacob Relaes

  Tarteletto-Isorex presenteert Jacob Relaes
  Tarteletto-Isorex heeft zich versterkt met Jacob Relaes. De 23-jarige coureur uit Zwijndrecht komt over van Cibel. Relaes moest Cibel verlaten nadat hij te horen had gekregen dat er voor hem geen ruimte meer was bij het Belgische Continental-team, dat aankomend seizoen Continental-af is. Vervolgens werd de deal beklonken met Tarteletto-Isorex, dat ook al onder meer Michael […] Read more »

 • CCC-Liv mogelijk verder onder Poolse vlag

  CCC-Liv mogelijk verder onder Poolse vlag
  Als CCC-Liv in 2020 inderdaad een WorldTour-licentie toebedeeld krijgt, dan gaat de formatie van Marianne Vos verder onder Poolse vlag. Het vrouwenteam doet dat uit respect voor de Poolse sponsor CCC. Aan de structuur van CCC-Liv verandert er voor de rest niks. De gewortelde Nederlandse structuur blijft. “Het betekent dat er bij koersen een Pools […] Read more »

 • Ronde van Hongarije wil profiteren van Giro-start in Boedapest

  Ronde van Hongarije wil profiteren van Giro-start in Boedapest
  De Ronde van Hongarije wil volgend jaar optimaal gebruikmaken van het Grande Partenza van de Giro d’Italia in Boedapest. De rittenkoers begint namelijk twee dagen nadat de Giro het land heeft verlaten. Daarmee springt de Ronde van Hongarije in het gat dat de Tour of California achterlaat. Afgelopen seizoen was de Hongaarse ronde nog halverwege juni, […] Read more »

 • Wielertransfers 2020: Jens Reynders, Burgos-BH, Kévin Le Cunff, Hitec Products

  Wielertransfers 2020: Jens Reynders, Burgos-BH, Kévin Le Cunff, Hitec Products
  Het wegseizoen mag dan voorbij zijn, de geruchtenmolen blijft onverminderd hard draaien en ook blijven diverse bevestigde transfers binnendruppelen. WielerFlits zet ze op een rij in de rubriek Wielertransfers 2020. Jens Reynders Hagens Berman Axeon heeft haar eerste aanwinst voor volgend jaar bekendgemaakt. De Amerikaanse ploeg, die terugkeert naar het continentale circuit, neemt namelijk Jens […] Read more »

 • Team Ineos verrast met komst ex-mountainbiker Brandon Rivera

  Team Ineos verrast met komst ex-mountainbiker Brandon Rivera
  Team Ineos heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Brandon Rivera. De 23-jarige Colombiaan komt over van het continentale GW-Shimano, maar heeft een groter verleden in het mountainbiken. In dat wereldje heeft Rivera ook een vriendschap opgebouwd met Egan Bernal. Rivera tekent bij Team Ineos een contract voor twee jaar. Afgelopen seizoen won hij in […] Read more »

 • Vuelta Aragón verdwijnt na twee jaar weer

  Vuelta Aragón verdwijnt na twee jaar weer
  De Vuelta Aragón verdwijnt volgend jaar van de kalender. In 2018 werd de rittenkoers nieuw leven ingeblazen na een afwezigheid van dertien jaar, maar na twee edities gaat de stekker er weer uit, omdat de levensvatbaarheid niet gegarandeerd kan worden. Volgens de wielerbond van de regio Aragón is er niet genoeg ondersteuning om de haalbaarheid […] Read more »