Wereldbeker Veldrijden en DVV Trofee trekken prijzengeld eindzege mannen en vrouwen gelijk

In het veldrijden krijgen de mannen en de vrouwen deze winter bij een eindoverwinning in de wereldbeker en DVV Trofee hetzelfde bedrag aan prijzengeld uitgekeerd. Dat schrijft de Belgische krant Het Nieuwsblad. De mannen leveren iets in en de vrouwen krijgen meer.

De UCI stelde vorig jaar voor de wereldbeker het prijzengeld al gelijk. Het vroeg de regelmatigheidscriteriums om bij de vrouwen de top drie in de eindstand hetzelfde te betalen. Organisator Golazo gaat deze winter een stapje verder en beloont de top 15 in het eindklassement gelijkwaardig.

Een eindzege levert 25.000 euro voor zowel mannen als vrouwen op. Vorig jaar was dat nog respectievelijk 30.000 en 10.000 euro. Een dagzege levert voor zowel mannen als vrouwen 1.400 euro op. Een zege bij een wereldbekercross is met 5.000 euro lucratiever, maar vanaf de vijfde plek wordt er bij de vrouwen minder uitbetaald.

De Superprestige maakt pas aanstaande donderdag zijn prijzengeld bekend, maar de verwachting is dat deze niet veel zullen verschillen van de DVV Trofee. Beide regelmatigheidscriteriums worden georganiseerd door Golazo.