Gent-Wevelgem zo moeilijk maakt; de uitputting. De kansen voor de sprinters nemen dus toe. Maar 100% zekerheid is er nog steeds niet. De heuvelzone en de slechte weersomstandigheden kunnen het peloton ook serieus uitdunnen, waardoor een massasprint ontlopen wordt.

Favorieten

De afgelopen dagen hebben ons heel wat geleerd. Wielernieuws.be heeft het gevolgd en kan de favorieten voor u op een rijtje zetten. Deze namen zullen kanshebbers zijn om Tom Boonen op te volgen:

 1. OmegaPharma – Quickstep: Mark Cavendish en Tom Boonen

  Zoals we nog wel vaker zullen zien dit jaar heeft de Belgische formatie van Petrick Lefèvre in de breedte misschien wel de sterkste ploeg. Met name Vandenbergh, Stybar en Van Keirsbulck toonden al hun goede vorm. Hoe het met de conditie zit van Belgisch kampioen Tom Boonen is nog wat afwachten buy ultram uk generic ultram information order ultram america . Wat we van hem zagen in de E3 Harelbeke was in ieder geval niet geruststellend. Hij moest daar de beteren laten gaan op de beklimming van de Kwaremont. Misschien heeft de ploeg er wel alle baat bij dat het eindigt op een massasprint. Met de Brit Mark Cavendish hebben ze namelijk de snelste man op twee wielen in hun gelederen. Maar overleeft Cavendish de heuvelzone? En is de lead-out van OPQS wel voldoende om de wereldkampioen van 2011 naar de zege te loodsen. De mannen van Boonen en Cavendish zullen in elk geval de koers proberen te controleren. Het is aan hen om gevaarlijke aanvallen te counteren en alles weer bij elkaar te brengen voor de aankomst in Wevelgem.

 2. Lotto Belisol: André Greipel en Jurgen Roelandts

  In tegenstelling tot de andere Belgische WT-ploeg, beschikt generic priligy visit us buy priligy canada Lotto Belisol niet over een groot budget om in elke koers met een gouden selectie aan de start te staan. Voor Gent-Wevelgem worden dan weer wel een aantal stevige mannen opgeroepen. Jürgen Roelandts, van wie we al mooie dingen gezien hebben, stelde in zijn koersen telkens een beetje teleur. Hij kon nog geen finale met de besten meerijden in de semiklassiekers Dwars door Vlaanderen en de E3 Harelbeke. Wielernieuws verwacht dan ook dat Lotto Belisol de kaart André Greipel zal trekken. De Duitser is ontzettend snel en ook de weersomstandigheden spelen in zijn voordeel. Lotto Belisol staat ervoor bekend een goede lead-out te hebben. Misschien is dit wel dé kans voor Greipel om een klassieker te winnen.

 3. Team Sky: Boasson Hagen en Geraint Thomas

  Ook Sky heeft in de breedte een heel sterke ploeg. Stannard, Hayman, Thomas en Hagen hebben zich dit voorjaar al heel opvallend getoond buy adderall online usa adderall generic how to buy adderall online . Ze kleurden zowat elke finale valium generic buy valium online no prescription today cod valium en regen de ereplaatsen aan elkaar. Team Sky zal zeker een rol spelen en kan ook op meerdere scenario’s gokken. Thomas, Stannard en Hayman kunnen meegaan in een vlucht. Hagen en Sutton kunnen rekenen op een goede sprint.

 4. AG2R La Mondiale: Hutarovich

  De Franse ploeg AG2R zal vooral gokken op een sprint. Met Appollonio, Belletti en vooral de sterk rijdende Hutarovich hebben ze heel wat rappe mannen aan de start in Deinze. Een topfavoriet hebben ze niet, maar met Hutarovich wel een gevaarlijke outsider.

 5. Team Astana: Maxim Iglinskiy en Borut Bozic

  Ook Astana komt niet met de minste ploeg aan de start. Maxim Iglinskiy bewees de voorbije weken over een uitstekende conditie te beschikken. Het is alleen betwistbaar of Iglinskiy met de Vlaamse klassiekers parcoursen op zijn lijf vindt. Het echte gevaar komt volgens wielernieuws van Borut Bozic. De sprinter rijdt sterker dan ooit en kleurde zelfs de finale van Dwars door Vlaanderen waar hij op de meet geklopt werd door Oscar Gatto. Met hardrijder Grivko en rappe mannen Guardini en Guarnieri heeft de ploeg in de breedte ook wel kwaliteit.

 6. Blanco Pro Cycling: Lars Boom en Sep Vanmarcke

  Voor het Nederlandse team begon het seizoen niet slecht. Boom en Vanmarcke toonden hun goede vorm al snel. De voorbije weken rijden ze echter niet meer opvallend vooraan. Ook in de E3 Harelbeke kwamen de twee kopmannen er niet aan te pas in de finale. Het valt dus nog te zien wat ze in Gent-Wevelgem gaan presteren. Snelle man Mark Renshaw moet het werken klaren in de massasprint.

 7. BMC: Thor Hushovd, Daniel Oss en Greg Van Avermaet

  De ploeg van wereldkampioen Gilbert komt niet met de minste namen aan de start. Gilbert zelf, ex-wereldkampioen Hushovd en Greg Van Avermaet zijn de speerpunten van het team. Het lijkt er alleen op dat Gilbert zijn goede vorm nog moet vinden. Ook Hushovd, hoewel die al goede resultaten heeft gereden, lijkt nog niet in staat een hele finale te rijden. Misschien moet de sterke Italiaan Oss het maar klaren voor BMC? Met een derde plaats in de E3 Harelbeke heeft hij al goede resultaten op zak. Ook de altijd degelijke Van Avermaet moet iets kunnen doen in de heuvelzone.

 8. Cannondale: Peter Sagan en Elia Viviani

  Dit kan misschien wel de ploeg van het voorjaar worden. In de E3 Harelbeke bewees de Italiaanse ploeg van Peter Sagan al dat het ook in ploeg de voorjaarsklassiekers aankan. Het neutraliseerde een vlucht van een gevaarlijke kopgroep en moest dat ook doen; hun kopman Sagan had de vlucht namelijk gemist. De Slovaak is anders wel goed in vorm. Hij demonstreert al een heel seizoen en wordt misschien wel de te kloppen man zondag. Met Elia Viviani hebben ze nog een man die het kan afmaken in de spurt.

 9. FDJ: Arnaud Demare en Yannick Offredo

  FDJ heeft niet de ploeg om een koers te dragen. Daar heeft ze allicht ook niet het budget voor. De Franse ploeg kan wel een rol gaan spelen in Gent-Wevelgem. Offredo rijdt goede wedstrijden in Vlaanderen en kan meeglippen in een vlucht. Arnaud Demare is een van de meest talentvolle sprinters in het peloton. Het is alleen de vraag of hij sterk genoeg is om de heuvelzone te overleven.

 10. Orica GreenEdge: Sebastian Langeveld en Matthew Goss

  De Australische ploeg Orica GreenEdge heeft niet de meest typische klassieke ploeg, maar het heeft een aantal hardrijders in de ploeg. Met Sebastian Langeveld heeft het ook een in vorm zijnde klassieke renner in de gelederen. Hij zal binnenkort in de Ronde van Vlaanderen de kopman zijn van deze ploeg. In Gent-Wevelgem moet hij ook de kwaliteit hebben om te winnen, al moet hij het hebben van een uitputtingsslag. De verkorte versie van Gent-Wevelgem 2013 maakt dat moeilijk. Matthew Goss moet de klus klaren als er gesprint wordt. Voor wielernieuws.be is Matthew Goss zelfs de topfavoriet als er gesprint moet worden.

 11. Katusha: Luca Paolini en Alexander Kristoff

  Deze ploeg heeft een aantal leuke outsiders. Paolini won de Omloop het Nieuwsblad en Kristoff was al een aantal keer de snelste van het overblijfende peloton. De Russische ploeg komt allicht te kort om de wedstrijd te dragen, maar het heeft een aantal stevige renners die kunnen meestrijden voor de podiumplaatsen.

 12. Movistar Team

  Amador, Visconti, Ventoso en Rojas zijn niet meteen de typische namen voor klassieke renners, maar ze tonen wel dat een goede vorm ook veel kan doen. Ventoso en Rojas zijn snelle mannen die een berg over kunnen en moeten deze koers dus zeker aankunnen. Amador toonde vrijdag al dat hij over goede benen beschikt. Ook in Strade Bianche speelde hij een hoofdrol. De vraag is alleen of hij de koude zal overleven en of hij op dit soort wegen mee kan met de grote kanonnen. Hetzelfde geldt voor Visconti. Hij zal het vooral van een lange vlucht moeten hebben. We verwachten echter niet dat Movistar op de Vlaamse wegen een impact zal hebben. Het zal vooral moeten hopen op een massasprint voor een goede ereplaats.

 13. Radioshack – Leopard: Fabian Cancellara, Stijn Devolder en Giacomo Nizzolo

  Over Fabian Cancellara moet u alleen dit weten; hij is de man in vorm en kan dit soort parcoursen perfect aan. Geef hem geen 50 meter, want je haalt hem niet makkelijk terug. Stijn Devolder kan van de schaduw van Spartacus profiteren, al komt hij misschien conditioneel wel tekort. Hij toonde al goede zaken, maar kon nog geen volledige finale rijden. Nizzolo kan het proberen in een massasprint.

 14. VacanSoleil – DCM Met Flecha, Leukemans, Boeckmans, Marcato, Lindeman en Westra heeft de Nederlandse ploeg heel wat sterke renners. Het team mist alleen een echte afmaker. Ook de mannen van wie het moet komen voor dit werk, zijnde Leukemans en Flecha, toonden nog geen signalen van hoogvorm. Boeckmans kan het proberen in de sprint.
 15. Andere renners: Heinrich Haussler, John Degenkolb, Daniele Bennati, Jelle Wallays, Adrien Petit, Maxim Vantomme, Sébastien Turgot.

De mening van wielernieuws:

5 sterren: Peter Sagan
4 sterren: Matthew Goss, Fabian Cancellara
3 sterren: Cavendish, Greipel, Langeveld
2 sterren: Haussler, Degenkolb, B. Hagen, Iglinskiy
1 ster: Paolini, Boonen, Turgot, Offredo, Oss