Een aantal dagen voor Vlaanderens Mooiste zijn er nog heel wat renners die extra kilometers in de benen willen om er op Pasen te staan. De driedaagse De Panne – Koksijde what is valium buy valium online no prescription today herbal valium (26 -28 maart) leent zich een ideale voorbereidingskoers voor de Ronde van Vlaanderen. Drukke hectische wegen, kasseistroken en stevige heuveltjes kenmerken de West-Vlaamse rittenkoers. Uiteraard zijn er ook renners die hier komen om te winnen cheapest adderall adderall generic cheap adderall order . Heel wat sprinters en tijdritspecialisten kunnen hier een mooie etappe/koers toevoegen aan hun palmares. Wielernieuws.be bespreekt buy ultram thailand generic ultram information ultram pharmacy .

Parcours

Zoals de traditie het wil worden er vier etappes afgelegd op drie dagen.

 • Etappe 1: 26 maart: Middelkerke – Zottegem (198,1 km): Heuvels
  VDK-Driedaagse-De-Panne-Koksijde-Stage-1-1363766938
  De eerste etappe geeft zoals altijd ruimte aan kasseiheuvels, zoals we ze kennen van in de typische Vlaamse klassiekers. Vanzelfsprekend zal deze etappe belangrijk zijn voor het eindklassement. Sommige renners hebben er alle baat bij om de koers hier hard te maken. Het gebeurde de voorbije jaren wel al vaker dat een sprinter deze etappe won. Vorig jaar was Sagan de snelste in de sprint, in 2011 wist Greipel de etappe te winnen.
 • Etappe 2: 27 maart: Oudenaarde – Koksijde (208,9 km): Vlak
  VDK-Driedaagse-De-Panne-Koksijde-Stage-2-1363767049Ondanks de aanwezigheid van de Monte – en de Kemmelberg, wint hier traditioneel een sprinter. Na de heuvelzone in Deinze, gaat het in een vlakke, rechte lijn naar Koksijde. Voer voor Cavendish, Greipel of Kittel?
 • Etappe 3a: 28 maart: De Panne – De Panne (109,7 km): Vlak
  VDK-Driedaagse-De-Panne-Koksijde-Stage-3-1363767203
  Op de derde dag moeten er 2 etappes gereden worden. In De Panne leggen de renners een criterium af. 110 kilometers lang wacht het peloton op een sprint in de Zeelaan van De Panne. Mogelijk zien we dezelfde namen terug als een dag eerder in Koksijde.
 • Etappe 3b: 28 maart: De Panne – De Panne (14,75 km): Tijdrit
  VDK-Driedaagse-De-Panne-Koksijde-Stage-3-ITT-1363767280
  Net als de voorbije edities kan de forsing pas gevoerd worden in de korte individuele tijdrit in De Panne later op de dag. De renners hebben al 110 kilometer in de benen en proberen in de namiddag tegen de klok een sterke tijd neer te zetten. Vorig jaar legde La Machine, Chavanel, hier de basis voor zijn eindoverwinning. Hij nam de trui in extremis over van de Noor Kristoff door de afsluitende tijdrit op zijn naam te schrijven.

Favorieten

Sprinters

Er zijn twee, misschien zelfs drie mogelijkheden voor de snelle mannen in het peloton. Mark Cavendish heeft reeds toegezegd accutane overnight click here buy accutane online usa . Zijn concurrentie is echter niet mals. Wat te zeggen van dit lijstje: André Greipel, Alexander Kristoff, Marcel Kittel, Arnaud Demare en Gerald Ciolek? Vul dit lijstje met een aantal outsiders aan en je krijgt een deelnemersveld om van te smullen. Men zou zowaar denken dat elke ploeg er belang bij heeft dat ook de openingsetappe eindigt op een massasprint. De organisatie noemde deze editie dan ook ‘het WK van de sprinters’.

Klassieke renners

Sommigen komen hier om hun vorm voor de Ronde van Vlaanderen op scherp te zetten. Ik denk dan in de eerste plaats aan de 22-jarige Peter Sagan. Tweede in Milaan Sanremo, tweede in de E3 Harelbeke. “Drie keer is scheepsrecht”, wordt dan in de volksmond gezegd. Ook Sylvain Chavanel, Niki Terpstra en Oscar Gatto zullen hier een goed repitieveld vinden. Vooral de eerste etappe kan een leuke generale repititie vormen voor deze renners.

Tijdrijders

Een aantal motoren werden al genoemd; Niki Terpstra en vooral de in supervorm verkerende Chavanel zullen we nauwlettend in het oog houden bij de tussentijden. Met Michal Kwiatkowski, Bert Grabsch en Frantisek Rabon heeft OmegaPharme Quickstep nog drie paarden waarop het kan wedden. Maar niet alleen OPQS heeft specialisten mee in de selectie. Wat te denken van Svein Tuft en Thomas Vaitkus bij Orica GreenEdge? Grivko, Westra, Dumoulin, Vorobyev, Gaudin, Durbridge, Bodnar en Le Bon zijn nog een aantal leuke namen om in het oog te houden.

Favorieten op de eindzege

5 sterren: Sylvain Chavanel
4 sterren: Lieuwe Westra, Niki Terpstra
3 sterren: Kwiatkowski, Grivko, Westra

2 sterren: Durbridge, Vorobyev, Gaudin, Dumoulin
1 ster: Rabon, Bodnar, Gatto, Sagan, Tuft