Van der Poel onder de indruk van Evenepoel: “Vrij absurd wat hij presteert”

Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel - foto: RCS Sport

De indrukwekkende reeks overwinningen van Remco Evenepoel dit kalenderjaar is ook Mathieu van der Poel niet ontgaan. De kopman van Alpecin-Fenix is onder de indruk van wat de jonge Belg momenteel presteert. “Ik kijk er met grote ogen naar”, zegt Van der Poel in Het Laatste Nieuws. “Het is vrij absurd wat hij presteert. Onlogisch haast. En hij lijkt perfect met de druk om te kunnen. Zolang het goed gaat is, dat makkelijk. Maar er komen onvermijdelijk andere momenten aan.”

Van der Poel acht het niet onmogelijk dat hij dit jaar de Ronde van Italië op zijn naam schrijft. “Blijven winnen is onmogelijk, ooit stopt het eens. Al ziet het er daar voor hem nog niet snel naar uit. Ik zei vorig jaar al dat hij de Giro kan winnen. Daar werd toen schamper over gedaan, maar het lachen is inmiddels uitgestorven. En zaterdag start hij als uitgesproken topfavoriet in de Ronde van Lombardije”, aldus Van der Poel.

Van der Poel heeft er geen problemen mee om de favorietenrol naar Evenepoel te schuiven. “De kans dat hij wint in Lombardije? Zeer groot!”, klinkt het stellig.