Tour de France 2020: Greg Van Avermaet voert selectie CCC aan

Greg Van Avermaet - Foto: LaPresse - Fabio Ferrari

CCC Team heeft zijn selectie voor de Tour de France 2020 bekendgemaakt. Het achttal van de oranje brigade wordt aangevoerd door Greg Van Avermaet. De Poolse formatie treedt in Frankrijk aan met zes verschillende nationaliteiten en mikt op ritwinst. De ploeg heeft vier oud-winnaars van een Touretappe in de gelederen.

Voor Greg Van Avermaet wordt het zijn achtste deelname aan de Tour. In 2015 (Rodez) en 2016 (Le Lioran) won hij er een etappe. Ploeggenoten Jan Hirt (29) en Jonas Koch (27) maken hun Tourdebuut. De selectie bestaat verder uit voormalig Europees kampioen Matteo Trentin, de Russische klimmer Ilnur Zakarin, rasaanvaller Alessandro De Marchi en wegkapitein Michael Schär.

Van Avermaet kijkt uit naar zijn achtste Tour. “Ik voel me goed en kijk ernaar uit om naar Nice te gaan en aan de Tour de France te beginnen. We weten allemaal dat het een andere wedstrijd gaat worden en iedereen begint eraan zonder veel koerskilometers in de benen. Het is dus moeilijk om te weten wat je kunt verwachten, maar tot nu toe ben ik blij met mijn vorm.”

Hij verwacht een lastige Tour de France. “Ik denk dat elke dag nog meer een gevecht zal zijn dan ooit, zowel voor de etappezeges als voor het algemeen klassement, dus we staan voor een zware wedstrijd. Maar dat past bij mij en ik denk dat er een paar etappes zijn die mij goed liggen. We hebben een sterk team met veel ervaring en ik denk dat we goed kunnen samenwerken om de doelen van het team te bereiken.”

CCC houdt aan het einde van het seizoen waarschijnlijk op te bestaan. Greg Van Avermaet vond in AG2R La Mondiale al een nieuwe werkgever, terwijl ploeggenoot Nathan Van Hooydonck in 2021 rijdt voor Team Jumbo-Visma.

De Tour de France 2020 begint zaterdag 29 augustus in Nice.

Selectie CCC voor Tour de France 2020
Greg Van Avermaet
Matteo Trentin
Ilnur Zakarin
Simon Geschke
Michael Schär
Alessandro De Marchi
Jan Hirt
Jonas Koch

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. - Wielernieuws.be
  2. Nathan Van Hooydonk wordt ploeggenoot van Wout van Aert - Wielernieuws.be

Comments are closed.