Morgen gaat in het Engelse Yorkshire te Leeds. De 101ste editie van de Ronde van Frankrijk van start. Hoog tijd om vooruit te blikken. We bekijken het bergklassement even van naderbij.

Het bergklassement bestaat officieel sinds 1933 buy ultram mexico generic ultram information ultram online uk . Al werd de beste klimmer reeds verkozen sinds 1905. Dit gebeurde door de toenmalige sponsor L’Auto (Franse krant). De wite trui met rode bollen bestaat dan weer pas sinds 1975.

De ontwerper van de trui was een chocoladefabrikant (Chocolat Poulain) order adderall online adderall generic adderall cheap . Zijn chocolade werd namelijk in een witte verpakking verpakt. Daarop stonden dan rode bollen. Het bergklassement kende 3 grote winnaars.

Frederico Bahamontes wist het eindklassement 6x te winnen there buy valium online no prescription today valium dosage . Dit gebeurde in de jaren ’50 en ’60. Daarna won onze landgenoot Lucien Van Impe 6x het eindklassement.We zitten dan in de jaren ’70 en ’80. Tot slot boekte Richard Virenque nog de meeste successen accutane online usa click here buy accutane online usa . Hij won maar liefst 7x het eindklassement. Dit in de jaren ’90 en 2000.

De puntentelling is nogal omslachtig. De lengte, steilte, plaats tijdens de rit priligy cheap visit us buy priligy nz … van een beklimming spelen ondermeer mee. Zij bepalen hoeveel punten je op de top kan behalen.  De punten worden ook nog eens verdubbeld bij een aankomst bergop op een beklimming van de 2e, 1e of buitencategorie. Tijdens de komende Ronde van Frankrijk zal dit 5x gebeuren.

We bekijken enkele favorieten op het bergklassement: Alberto Contador, Christopher Froome, Vincenzo Nibali en Thomas Voeckler. Wij wensen hen veel succes tijdens de Tour de France 2014!