Sven Nys: “Remco Evenepoel kan rondewerk gaan domineren”

De eerste maanden van 2020 gaat Remco Evenepoel als een wervelwind door het wielerpeloton. Nadat de jongeling van Deceuninck-Quick-Step in Argentinië al op indrukwekkende wijze de eindzege in de Ronde van San Juan veroverde, sloeg hij donderdag in de Ronde van de Algarve tijdens de eerste aankomst bergop zijn slag. Na zijn ritzege op de Alto da Fóia, staat hij al na de tweede dag aan kop van het klassement.

De buitengewone prestaties van de nog maar 20-jarige Evenepoel zijn ook veldriticoon Sven Nys niet ontgaan. De tweevoudig wereldkampioen veldrijden steekt op Twitter de loftrompet over het supertalent uit de sterrenformatie van Patrick Lefevere. “Ik ben geboren in 1976 en het is de eerste keer in mijn leven dat ik echt geloof dat we een renner hebben die het rondewerk kan domineren op termijn”, voorspelt de enthousiaste Nys.

Evenepoel – nog maar net begonnen aan zijn tweede profseizoen – liet in Zuid-Portugal onder meer Maximilain Schachmann, Dan Martin en Tim Wellens achter zich. De overwinning in Portugal is zijn achtste profzege.