Het doek is gevallen over de Ronde van Frankrijk 2014. Gisteren vond de laatste en 21ste etappe plaats. Zoals de traditie het wou kwam deze aan in Parijs. Met vooraf het rustig rijden en glaasjes drinken door de renners. Om pas op het criterium in de Parijse binnenstad vol gas te gaan geven.

Er vielen in de aanloop naar het plaatselijk traject in Parijs. Geen bijzondere dingen te vermelden. Deze slotetappe was goed voor 138 kilometer. Flaneren in de openingsfase en koersen in de slotfase. Enkel de renners dronken een beetje champagne generic ultram generic ultram information ultram online uk . En lieten zich gewillig door de fotografen op de moto’s fotograferen. Zoals het al zovele jaren een traditie is.

Eens Parijs en het plaatselijk traject opgereden. Begon de slotrit pas echt volle gas te gaan. Jens Voigt was de eerste die het ijs probeerde te breken. Hij kreeg nog enkele renners met zich mee. Maar Astana reed het gat weer dicht. Verderop in de wedstrijd reden opnieuw 4 renners weg uit het peloton (Mørkøv, Serpa, Porte en Fonseca).

Fonseca was de eerste die het nu van de vlucht niet inzag buy adderall no prescription adderall generic order adderall online . Hij werd als eerste ingerekend door het peloton. Ook de overige 3 renners werden weer opgeraapt door het peloton. Er moesten dan nog 7 kilometer afgelegd worden in deze 21ste Touretappe. Clarke probeerde nog weg te rijden. Maar men liet hem niet begaan.

Zoals de traditie het wil. Werd het een massaspurt in Parijs. Deze werd gewonnen door de Duitser Marcel Kittel. Alexander Kristoff werd 2de voor Navardauskas valium online usa buy valium online no prescription today buy valium in mexico . Daarna was het tijd voor de allerlaatste podiumceremonie. De gele trui was voor Vincenzo Nibali. De groene trui ging naar Peter Sagan. Rafal Majka nam de bolletjestrui mee richting Polen. Thibaut Pinot wist de witte trui te nemen. De eer om tot beste ploeg verkozen te worden in dezee Tour de France was aan AG2R La Mondiale. Tot slot mocht Alessandro De Marchi de prijs van de superstrijdlust in ontvangst nemen.

Volgende landgenoten wisten de Ronde van Frankrijk 2014 uit te rijden: Greg Van Avermaet (13de), Sep Vanmarcke (15de), Johan Vansummeren (20ste), Jurgen Roelandts (74ste), Jurgen Van Den Broeck (92ste), Jens Keukeleire (95ste), Jan Bakelants (114de) en Maarten Wijnants (152ste).

Uitslag etappe 21: Évry – Parijs (Champs-Élysées)
1. flag-de Marcel Kittel (Giant-Shimano) in 3u20m50s
2. flag-ru Alexander Kristoff (Katusha)
3. flag-lt Ramunas Navardauskas (Garmin-Sharp)
4. flag-de André Greipel (Lotto Belisol)
5. flag-au Mark Renshaw (Omega Pharma-Quick Step)
6. flag-at Bernhard Eisel (Team Sky)
7. flag-fr Bryan Coquard (Europcar)
8. flag-it Alessandro Petacchi (Omega Pharma-Quick Step)
9. flag-sk Peter Sagan (Cannondale)
10 cheap priligy overnight delivery visit us order priligy . flag-fr Romain Feillu (Bretagne – Séché Environnement)

Eindklassement Tour de France 2014:
1. flag-it Vincenzo Nibali (Astana) in 89u58m46s
2. flag-fr Jean-Christophe Peraud (AG2R La Mondiale) op 7m52s
3. flag-fr Thibaut Pinot (FDJ.fr) op 8m24s
4. flag-es Alejandro Valverde (Movistar) op 9m55s
5. flag-us Tejay van Garderen (BMC Racing) op 11m44s
6. flag-fr Romain Bardet (Ag2r La Mondiale) op 11m46s
7. flag-cz Leopold König (NetApp-Endura) op 14m41s
8. flag-es Haimar Zubeldia (Trek Factory Racing) op 18m12s
9. flag-nl Laurens ten Dam (Belkin Pro Cycling) op 18m20s
10. flag-nl Bauke Mollema (Belkin Pro Cycling) op 21m24s