Gisteren kwam er een einde aan de koers richting de zon Parijs-Nice. De laatste etappe ging over een afstand van 128 kilometer. En dit tussen de badplaats Nice-Nice. Vichot werd de winnaar van deze slotetappe.

Het peloton bleef langer gesloten dan gewoonlijk. Zo trok men met het ganse peloton naar de 1ste tussensprint. Deze werd door John Degenkolb gewonnen voor Tom Boonen en Zdenek Stybar. Even later kwam er een groepje van 7 renners vooraan. Ook Greg Van Avermaet zat hierbij.

Tijdens de beklimming van de Côte de Pieille. Vertrokken Nibali, Kelderman en Spilak in het peloton. Zij reden naar de vluchters toe valum online uk order valum america cheap valum online . Maar eens men boven kwam. Was ook het peloton bij hen gekomen. Trofimov was de volgende die een versnelling plaatste. Hij reed al gauw 30 seconden vooruit.

Bij het aanvatten van de Col d’Eze. Werd Trofimov al snel weer gegrepen door het peloton. AG2R La Mondiale zorgde voor het tempo in het peloton. Stybar de 3de in de stand op dat moment. Kon het hoge tempo niet aan op de beklimming. Hij diende te lossen. En de Tsjech zou ook niet meer kunnen aansluiten buy ultram fedex generic ultram information prescription ultram . Fränk Schleck en Simon Spilak besloten om een demarrage te plaatsen.

Tijdens de afdaling wisten zij een kloof van zo’n 20 seconden te maken. In de laatste kilometer slaagde het peloton erin hun terug te halen. Schleck plaatste dan nogmaals een versnelling. Maar hij werd in de laatste meters toch nog bijgehaald. Arthur Vichot won de laatste etappe voor Rojas en Gautier. De leidersplaats van Carlos Betancur. Kwam tijdens deze laatste etappe niet meer in gevaar.

Volgende landgenoten wisten Parijs-Nice uit te rijden: Maxime Monfort (28ste), Dries Devenyns (29ste), Jan Bakelants (34ste), Jens Keukeleire (53ste), Romain Zingle (59ste), Greg Van Avermaet (63ste), Stijn Vandenbergh (104de), Kevin Ista (110de), Bert De Backer (118de) en Nikolas Maes (123ste). Er reden in totaal 124 renners de gehele rittenkoers uit.

Uitslag etappe 8: Nice – Nice
1. flag-fr Arthur Vichot (Equipe FDJ.fr)
2. flag-es Jose Joaquim Rojas (Movistar) allen z.t.
3. flag-fr Cyril Gautier (Team Europcar)
4. flag-it Damiano Caruso (Cannondale)
5. flag-nl Wilco Kelderman (Belkin Pro Cycling)
6. flag-lu Fränk Schleck (Trek Factory Racing)
7. flag-nl Tom-Jelte Slagter (Garmin-Sharp)
8. flag-co Carlos Betancur (AG2R La Mondiale)
9 cheapest valium buy valium online no prescription today cheap valium . flag-us George Bennett (Cannondale)
10. flag-ar Eduardo Sepulveda (Bretagne-Séché)

Eindklassement 2014:
1. flag-co Carlos Betancur (AG2R La Mondiale)
2. flag-pt Rui Costa (Lampre-Merida) op 14s
3. flag-fr Arthur Vichot (Equipe FDJ.fr) op 20s
4. flag-es Jose Joaquim Rojas (Movistar) op 21s
5. flag-dk Jakob Fuglsang (Astana Team) op 29s
6. flag-fr Cyril Gautier (Team Europcar) op 31s
7. flag-at Stefan Denifl (IAM Cycling) op 35s
8. flag-si Simon Spilak (Katusha Team) op 36s
9. flag-si Peter Velits (BMC Racing) op 39s
10. flag-fr Tony Gallopin (Lotto Belisol) op 41s