In de slotetappe van het Critérium Internationale heeft Christopher Froome een dubbelslag weten te slaan. Froome demareerde op 6 kilometer van de streep en liet alle favorieten achter. Richie Porte wachtte iets langer om weg te rijden, maar werd tweede in het spoor van zijn ploegmaat. Froome pakt zo ook de eindzege over van Porte.

Het was nochtans Porte die met de leiderstrui aan deze slotetappe begon door zaterdag de tijdrit te winnen. Boaro en Van Garderen volgden op 1 seconde, Froome op 2 seconden. De hele dag door werd er aangevallen. Thomas Voeckler testte onder meer even de benen met het oog op de Ronde van Vlaanderen volgende zondag cheap ambien online buy ambien online canada ambien dosage . Maar ook hier controleerde Sky, schijnbaar met Richie Porte als kopman.

Toen superknecht Kiryienka (Sky) van de kop af moest kwam Froome zelf op kop. Hij leek ook te gaan controleren, maar plaatste toen een tussenversnelling. Naar eigen zeggen wilde hij niet wegrijden, maar liet Porte het gat. De nummer 2 van de Ronde van Frankrijk liet zo alle favorieten achter zich en reed solo over de streep. Achter hem regende het aanvallen. Niemand kon echter een goede demarrage plaatsen tot Richie Porte wegreed buy tramadol in uk how to buy tramadol online order tramadol online . Bauke Mollema werd derde.

Richie Porte moet zo zijn leiderstrui afstaan aan Chris Froome, die zijn vijfde van het seizoen pakt. Team Sky op 1 en 2, net als vorig jaar in de Tour. Tejay Van Garderen wordt derde en wint de jongerentrui. Maxim Monfort moest lossen en speelde geen rol van betekenis.

Uitslag etappe:

  1. Christopher Froome (Team Sky)
  2. Richie Porte (Team Sky) op 30 ”
  3. Bauke Mollema (Blanco) op 45”
  4. Jean-Christophe Peraud (Ag2R) op 45”
  5. Tejay Van Garderen (BMC) op 45”

Eindklassement:

  1. Christopher Froome (Team Sky)
  2. Richie Porte (Team Sky) op 32”
  3. Tejay Van Garderen (BMC) op 54”
  4. Bauke Mollema (Blanco) op 1’00”
  5. Jean-Christophe Peraud (Ag2R) op 1’00”