Ronde van Lombardije 2020: Dit zijn de favorieten

Remco Evenepoel
Remco Evenepoel - foto: Justin Setterfield / Getty Images

Remco Evenepoel is dit jaar topfavoriet om de Ronde van Lombardije te winnen. Het 20-jarige supertalent van Deceuninck-Quick-Step staat bij de bookmakers met stip op nummer één voor de winst in de Italiaanse eendagsklassieker.

Voor elke euro die er op Evenepoel ingezet wordt, keert bookmaker Bingoal.be er bij een overwinning slechts 2,5 uit. Evenepoel maakte sinds de hervatting na de coronabreak indruk met eindzeges in de rondes van Burgos en Polen.

Zijn voornaamste concurrent is volgens de bookies Jakob Fuglsang. De 35-jarige Deen finishte in de Ronde van Polen als tweede. Ook George Bennett – die afgelopen woensdag zegevierde in Gran Piemonte – wordt de nodige winstkansen toegedicht. Oud-winnaars Vincenzo Nibali en titelverdediger Bauke Mollema staan genoteerd tegen een quotering van respectievelijk 18 en 20. De Russische revelatie Alexander Vlasov geldt als outsider. Bij een zege van de Astana-renner wordt er twintig keer de inzet uitgekeerd.

Voor Mathieu van der Poel lijkt de klassieker van de vallende bladeren te zwaar. De kopman van Alpecin-Fenix staat weliswaar aan de start, maar met een notering van 40 tegen 1 behoort hij tot de outsiders. Van der Poel ziet Remco Evenepoel eveneens als topfavoriet. “Wie Evenepoel zaterdag klopt, wint. Als hij gaat, zal het alle hens aan dek zijn”, voorspelt Van der Poel.

Favorieten voor Ronde van Lombardije 2020

**** Remco Evenepoel
*** Jakob Fuglsang, George Bennett
** Vincenzo Nibali, Bauke Mollema, Alexander Vlasov
* Diego Ilissi, Ivan Sosa, Richard Carapaz, Tim Wellens

Lees ook:
Voorbeschouwing Ronde van Lombardije 2020