Remco Evenepoel voert selectie Deceuninck-Quick-Step voor Ronde van Lombardije aan

Remco Evenepoel
Remco Evenepoel - foto: Justin Setterfield / Getty Images

De Ronde van Lombardije wordt de volgende koers op het wedstrijdprogramma van Remco Evenepoel. De 20-jarige wonderboy voert de selectie van Deceuninck-Quick-Step aan voor de wedstrijd die normaliter bekend staat als de De koers van de vallende bladeren. De wedstrijd wordt dit jaar echter in augustus in plaats van oktober verreden en staat daarom al aanstaande zaterdag op de wielerkalender.

Evenepoel staat na zijn indrukwekkende overwinningen in de rondes van Burgos en Polen als topfavoriet aan de start. Tijdens zijn debuut in de Italiaanse eendagsklassieker krijgt hij concurrentie van onder meer Jakob Fuglsang, Simon Yates, Tim Wellens, tweevoudig winnaar Vincenzo Nibali en titelverdediger Bauke Mollema. Ook Mathieu van der Poel staat aan het vertrek.

Bij Deceuninck-Quick-Step wordt Evenepoel ondersteund door een zestal renners. Onder hen de Portugees João Almeida, die recent in de Tour de l’Ain de jongerentrui won, de Deen de Mikkel Honoré en Italianen Andrea Bagioli en Mattia Cattaneo. De Belgen Pieter Serry (zeven jaar geleden al eens zevende) en routinier Dries Devenyns maken de selectie compleet.

“We komen met veel motivatie aan de start, ondanks het feit dat we veel jonge renners geselecteerd hebben”, legt ploegleider Davide Bramati uit. “Het parcours is min of meer hetzelfde, alleen het weer zal dit jaar anders zijn. Men verwacht temperaturen van 30 graden Celsius.”

De favorietenrol schuift hij van zich af. “We hopen natuurlijk op een goed resultaat, maar we kunnen niet zeggen dat we favorieten zijn. Veel onze jongens zullen zaterdag hun debuut maken in een Monument”, stelt hij vast.

Evenepoel zelf staat echter vol ambitie aan de start. “Dit is mijn eerste piekmoment en ik ben er klaar voor”, vertelde hij donderdag tijdens een persmoment. “Ik ben in topvorm én nooit eerder bereidde ik een wedstrijd zo goed voor.”

Selectie Deceuninck-Quick-Step voor Ronde van Lombardije 2020

João Almeida
Andrea Bagioli
Mattia Cattaneo
Dries Devenyns
Remco Evenepoel
Mikkel Honoré
Pieter Serry