Remco Evenepoel verkozen tot Sportman van het Jaar 2019

Remco Evenepoel heeft na het veroveren van de Kristallen Fiets nu ook beslag gelegd op de titel Sportman van het Jaar. De renner van Deceuninck-Quick-Step is op 19-jarige leeftijd de jongste winnaar ooit van de trofee.

Evenepoel bleef in de uitverkiezing collega’s Victor Campenaerts en Wout van Aert voor. Bij de vrouwen ging de titel net als vorig jaar naar turnster Nina Derwael.

Met zijn overwinning volgt Evenepoel voetballer Eden Hazard op. De laatste wielrenner die de de prestigieuze titel veroverde was Greg Van Avermaet. Hij werd verkozen in 2016, het jaar dat hij Olympisch goud veroverde in Rio.

Stormachtig profdebuut
Het debuut van Evenepoel bij de profs is allerminst onopgemerkt voorbijgegaan. In juni imponeerde hij met een rit- en eindzege in de Ronde van België. In augustus baarde hij opnieuw opzien met zijn zege in de Clasica San Sebastian en de Europese titel in het tijdrijden. Op het WK Tijdrijden in Yorkshire werd hij knap tweede, de beste prestatie ooit van een Belg op een WK tegen de klok.

Programma 2020
In 2020 start Evenepoel zijn seizoen eind januari in Argentinië, waar hij op 21 januari aan de start staat van de Vuelta a San Juan. Wat betreft zijn doelen voor 2020, is de jongeling behoorlijk ambitieus. “Voor volgend jaar heb ik vier grote doelen: Luik-Bastenaken-Luik, de olympische tijdrit, de wegrit op het WK en de Ronde van Lombardije”, klinkt het.