Remco Evenepoel: “Mathieu van der Poel gaat de toekomst van het wielrennen bepalen”

Remco Evenepoel heeft hoge verwachtingen van Mathieu van der Poel. Het 20-jarige supertalent van Deceuninck-Quick-Step dicht de kopman van Alpecin-Fenix een grote toekomst toe. “Hij gaat de toekomst van het wielrennen bepalen”, vertelt Evenepoel in en interview met Helden Magazine.

“Een supertoffe kerel”, vertelt Evenepoel over de vijf jaar oudere Nederlander. “Het is niet dat we echt een band hebben, maar zo af en toe is er wel contact via Whatsapp. Toen we vorig seizoen allebei Nokere Koerse gingen rijden, stuurden we elkaar vooraf berichtjes en vroeg ik hem wanneer we tijdens de race samen gingen aanvallen. Dat was gewoon om te lachen.”

Vaders Patrick Evenepoel en Adrie van der Poel waren vroeger ploeggenoten en reden in 1994 samen voor de Collstrop-ploeg. “Adrie heeft mijn vader nog eens wat tips gegeven toen ze elkaar tegenkwamen bij het veldrijden”, vertelt Evenepoel. “Mijn vader gaf die tips dan aan mij door. Mathieu wint veel. Dat was bij mij ook het geval toen ik in 2018 voor het tweede jaar bij de junioren reed. Het was een heel bizar seizoen. Ik won bijna overal waar ik aan de start verscheen. Zo werd ik Belgisch, Europees én wereldkampioen op zowel de tijdrit als in de wegwedstrijd. Het was heel mooi om de hoofdrol te mogen spelen en ik heb er zeker van genoten, maar zo’n seizoen ga ik nooit meer meemaken in mijn carrière.”