Remco Evenepoel houdt bekkenbreuk over aan Ronde van Lombardije

Remco Evenepoel is voor onbepaalde tijd uitgeschakeld. De renner van Deceuncinck-Quick-Step kwam in de Ronde van Lombardije op vijftig kilometer van het einde ten val. Evenepoel botste in de afdaling van de Muro di Sormano op een stenen muurtje en duikelde in het ravijn.

Hij heeft aan zijn val een bekkenbreuk overgehouden. Daarnaast heeft hij een bloeduitstorting in zijn long. Evenepoel – die de hele tijd bij bewustzijn was – werd uit voorzorg in een nekbrace geplaatst en per ambulance naar het ziekenhuis in Como gebracht. Vanavond blijft hij ter observatie in het ziekenhuis, voordat hij zondag naar BelgiĆ« vliegt.

Voor Evenepoel – die als topfavoriet aan de Italiaanse eendagsklassieker begon – is de blessure een flinke streep door zijn rekening. Tot dusver won het supertalent in 2020 iedere wedstrijd waar hij aan de start verscheen. Evenepoel zou deze maand nog aan de start staan van het BK tijdrijden in Koksijde en het EK tijdrijden in Plouay. In oktober wachtte zijn debuut in de Giro d’Italia.

De Ronde van Lombardije werd gewonnen door Jakob Fuglsang. De Deen – vorig jaar nog winnaar van Luik-Bastenaken-Luik – ontdeed zich op de slotklim van zijn medevluchter George Bennett en soleerde vervolgens naar de finish in Como.