Remco Evenepoel grijpt de macht in Ronde van Burgos

Remco Evenepoel zegeviert op Picon Blanco - foto: Getty Images

Remco Evenepoel heeft in de Ronde van Burgos de bergetappe naar Picón Blanco gewonnen. De 20-jarige renner van Deceunick-Quick Step nam op de slotklim afstand van zijn concurrenten en reed solo naar de ritzege. Hij naam door zijn overwinning met nog twee dagen te gaan de leiderstrui over van de Oostenrijker Felix Großschartner.

Na afloop sprak hij van een lastige koers. “Het was ongelooflijk zwaar, vooral de laatste paar kilometer met de open vlakte en de wind”, zei Evenepoel in het flashinterview na de aankomst. “In de laatste kilometer was het extra zwaar want ik ging al voluit en toen had ik ook nog wind op kop. Maar de wind is voor iedereen hetzelfde, dus ik bleef gewoon doortrappen. Ik hoorde dat mijn voorsprong steeds groter werd, dus dat was goed. En uiteindelijk hield ik het vol tot aan de streep.”

Evenepoel heeft er vertrouwen in dat hij de leiderstrui de komende dagen met succes kan verdedigen. “Morgen wordt een sprintetappe en een dag later is de aankomst weer bergop. De buit is nog niet binnen, er zijn nog twee belangrijke dagen te gaan. Maar ik heb vertrouwen in het team en het team vertrouwen in mij, we zijn goed bezig.”