Remco Evenepoel debuteert in Giro 2020

Remco Evenepoel rijdt in 2020 de Giro d’Italia. Dat meldt zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step in een persbericht. Voor tweedejaarsprof Evenepoel wordt het zijn eerste deelname aan een grote ronde.

“Ik kijk er echt naar uit om aanwezig te zijn bij mijn eerste drie weken durende wedstrijd, de Giro d’Italia, een groot en prestigieus evenement dat tot de verbeelding spreekt. Ik ben blij dat het team me vertrouwen heeft gegeven en me deze geweldige kans heeft gegeven”, aldus Evenepoel.

“Het zal een grote ervaring zijn om te zien hoe ik me zal voelen en omgaan met de drie weken van veeleisende wedstrijden en de hindernissen die in het verschiet liggen. Tegelijkertijd ben ik erg opgewonden om gewoon de Giro te ontdekken. Het plan is om het dag voor dag te bekijken, te zien hoe het gaat, elke keer het beste te geven en te genieten terwijl ik blijf leren”, vertelt Evenepoel, die over twee weken zijn seizoen start in de Vuelta a San Juan.

De Giro d’Italia 2020 wordt verreden van 9 tot 31 mei. Het etappeschema bevat drie individuele tijdritten en een reeks iconische beklimmingen, waaronder Etna, Monte Bondone, Madonna di Campiglio, Passo dello Stelvio, Colle dell’Agnelo, Montgenèvre, Col d’Izoard en Sestriere.