Oliver Naesen: “Er liggen voor Remco Evenepoel veel valkuilen op de weg”

Oliver Naesen is een van de renners die de opkomst van Remco Evenepoel van dichtbij meemaakt. De 29-jarige renner van AG2R La Mondiale is onder de indruk van zijn negen jaar jongere landgenoot.

“We dichten Remco nu al de grootste overwinningen toe, maar op die manier kan hij alleen nog maar verliezen. Er liggen nog veel valkuilen op zijn weg. Al heb ik nog nooit iemand met zo’n mindset gezien. Hij is een supertalent dat keihard werkt: een zeldzame combinatie”, vertelt hij in een interview met HUMO.

Naesen vertelt een anekdote waaruit de professionaliteit van de jonge Evenepoel blijft. “We deelden al twee keer een hotel op stage in Spanje, en terwijl ik nog rustig aan het ontbijt mijn koffiekoek zat te eten, had hij al een uur op zijn rollen gereden. Als we hem tegenkomen in de Ardennen, wil hij ook nooit meerijden: hij wil zijn eigen training minutieus afwerken. 2020 is een zwaar gehandicapt wielerjaar, maar toch heeft Remco al vijf overwinningen op zak. Ik heb er vijf in zes jaa”, rekent Naesen uit.

Hij denkt dat Evenepoel dit jaar nog tot grote dingen in staat is “Ik durf niet te zeggen dat hij de Giro niet zal winnen”, aldus Naesen. “Omdat ik nog nooit in mijn leven zo’n wielrenner heb meegemaakt. Ik ben blij dat ik hem niet tegenkom in de kasseiklassiekers”, vertelt hij lachend. “Je kunt er eigenlijk alleen maar van genieten als je hem bezig ziet.”