Nathan Van Hooydonk wordt ploeggenoot van Wout van Aert

Nathan Van Hooydonck verruilt CCC voor Team Jumbo-Visma. Het neefje van oud-Rondewinnaar Edwig Van Hooydonck tekent voor twee seizoenen bij de Nederlandse World Tour-formatie. Hij zal onder meer in de klassiekers Wout van Aert gaan bijstaan.

De 24-jarige Van Hooydonck – die dit jaar geen deel uitmaakt van de Tourselectie van CCC – maakte in 2018 zijn profdebuut voor BMC. In 2019 stond hij aan de start van de Vuelta. Afgelopen winter stapte hij samen met kopman Greg Van Avermaet over richting de CCC-ploeg. Bij de profs heeft hij nog geen overwinningen op zijn naam staan.

Van Hooydonck kijkt uit naar de overstap. “Ik ben blij dat ik deze kans van Team Jumbo-Visma krijg”, geeft hij aan. “Dit voelt voor mij echt als een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Ik kijk erg uit naar mijn eerste momenten bij dit team. De klassieke periode is voor mij een erg belangrijke periode. Ik hoop me dan ook te ontwikkelen in het klassieke werk. Ook in het tijdrijden wil ik stappen blijven zetten. De afgelopen jaren is gebleken dat Team Jumbo-Visma zich op alle fronten goed ontwikkelt. Dan is het fijn om deel uit te mogen maken van zo’n team. Voor mij is dit dé ploeg om verdere stappen te zetten als wielrenner.”

Zesde vertrekker bij CCC
De jonge Belg is al de zesde renner die het zinkende schip van CCC verlaat. Greg Van Avermaet, Gijs Van Hoecke en de Zwitser Michael Schär vervolgen hun carrière bij het Franse AG2R, dat volgend seizoen uitkomt onder de naam AG2R Citroën Team. De Nieuw-Zeelander Patrick Bevin is in 2021 bij Israel Start-Up Nation ploeggenoot van Chris Froome. De Italiaan Fausto Masnada maakte al een tussentijdse overstap naar Deceuninck-Quick-Step.