Michel Wuyts: “Parcours WK in Yorkshire moet Mathieu van der Poel liggen”

Michel Wuyts ziet Mathieu van der Poel als een gevaarlijke klant voor het WK Wielrennen in Yorkshire. De commentator van de Belgische tv-zender Sporza denkt dat de revelatie van de voorjaarsklasssiekers goed uit de voeten moet kunnen op het parcours van de mondiale titelstrijd.

Van der Poel heeft de komende maanden een druk programma voor de boeg. Na het voorjaar op de weg gaat hij overschakelen naar het mountainbiken. Vervolgens keert hij weer terug naar de weg om in juni tijdens het NK Wielrenenn in Ede zijn nationale titel te verdedigen. Na een terugkeer naar de mountainbike begint voor hem weer de crosswinter. “Het is nogal wat”, aldus Wuyts. “Het parcours van het WK op de weg in Yorkshite moet hem ook liggen”, stelt hij.

“Er ligt hem zoveel”, valt collega José de Cauwer hem bij. “Als je ziet wat hij gedaan heeft in het voorjaar. Finales rijden terwijl hij onderweg de nodige pech had. We kunnen alleen maar stellen dat Mathieu tot heel veel in staat moet zijn. Maar op een bepaald moment zal hij natuurlijk keuzes moeten maken”, geeft De Cauwer aan.

Be the first to comment

Leave a Reply