Michel Wuyts: “Misschien kan Mathieu van der Poel dit jaar profiteren van zijn frisheid”

De wielerwereld kijkt reikhalzend uit naar het eerste weekend van augustus, wanneer er een begin wordt gemaakt aan een propvol wielernajaar. Commentator Michael Wuyts vertelt in een interview met HUMO dat hij veel verwacht van Mathieu van der Poel en Greg Van Avermaet.

De topkoersen volgen elkaar vanaf komend weekend in sneltreinvaart op. “De kalender is in het voordeel van iemand als Greg Van Avermaet: die kickt op veel wedstrijden rijden, en hij wordt er nog eens beter van ook!” stelt Wuyts. “En misschien zal Mathieu Van der Poel profiteren van zijn frisheid, omdat hij de Tour niet rijdt”, geeft Wuyts aan. Van der Poel ontbreekt dit jaar in de Tour de France omdat zijn ploeg Alpecin-Fenix geen uitnodiging ontving.

Wuyts is wel wat bezorgd over met welke vorm Van der Poel uit de coronabreak komt. “Wat mij wel ongerust maakt bij Van der Poel: hij is in februari na een skivakantie ziek naar huis gekomen. Er is toen gesuggereerd: ‘Misschien was dit Covid-19.’ Dat is toen ontkend, maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat hij er toch lang mee heeft geworsteld,” aldus Wuyts.

Hij verwacht dat in de eerste weken routinier Philippe Gilbert nog niet mee zal doen om de prijzen. “De Strade Bianche en Milaan-San Remo, de eerste twee klassiekers op de kalender, lijken me voer voor de explosieve types. Dat is jammer voor ouderdomsdekens als Philippe Gilbert, die eerst een periode nodig hebben om te roderen”, aldus Wuyts.

Lees ook:
Dit is het programma van Mathieu van der Poel in het najaar van 2020
Dit is het programma van Greg Van Avermaet in het najaar van 2020
Dit is het programma van Philippe Gilbert in het najaar van 2020