Giro d’Italia op zijn naam geschreven. De Australiër van Orica-GreenEdge was de snelste van een groep van vier, die was gevormd na een stevige valpartij aan de voet van de slotklim naar Montecassino.

De etappe stond in eerste instantie geprogrammeerd voor ‘slechts’ 247 kilometer, maar doordat er een berg stenen op de weg was gevallen, besloot de wedstrijdjury om het peloton tien kilometer extra te laten wegtrappen. Dat beletten de Italianen Andrea Fedi, Marco Bandiera en Edoardo Zardini en de Colombiaan Rodolfo Torres echter allerminst om voor de aanval te kiezen. Het kwartet fietste een voorsprong van maximaal veertien minuten bijeen, maar met de slotklim in zicht was die reeds flink geslonken.

Massale valpartij

Juist op het moment dat de vluchters werden gegrepen, vond er tegelijkertijd een massale valpartij in het peloton plaats. Daarbij was Giampaolo Caruso het voornaamste slachtoffer. De Italiaanse ploeggenoot van Joaquim Rodriquez, die zelf liefst zeven minuten verloor, moest zelfs een kruis maken over zijn Giro. De Katusha-coureur werd per ambulance afgevoerd

Door de serieuze tuimelpartij versplinterde het peloton, waardoor zich een groepje van acht coureurs vormde. Met onder meer de Belg Tim Wellens, Cadel Evans, maar ook de man in het roze: Michael Matthews. De vluchters hadden in een mum van tijd veertig seconden te pakken. Evans reed vol door, om zo tijdwinst in het klassement te pakken op de concurrentie. De dagwinst was echter niet voor de ijverige ancien, aangezien Matthews zich dit buitenkansje niet liet ontnemen. Het eerste peloton volgde op 49 tellen van de rozetruidrager.

Uitslag etappe 6, Sassano-Montecassino:
1. flag-au Michael Matthews (Orica-GreenEdge) in 6u3 cheap tramadol order how to buy tramadol online cheap tramadol order 7’01″
2. flag-be Tim Wellens (Lotto-Belisol) allen z.t.
3. flag-au Cadel Evans (BMC)
4. flag-it Matteo Rabottini (Neri Sottoli)
5. flag-it Ivan Santaromita (Orica-GreenEdge) op 0’13″

Algemeen klassement na zes ritten:
1. flag-au Michael Matthews (Orica-GreenEdge) in 24u18’14″
2. flag-au Cadel Evans (BMC) op 0’21″
3. flag-co Rigoberto Uran (Omega Pharma-QuickStep) op 1’18″
4. flag-pl Rafal Majka (Tinkoff-Saxo) op op 1’25″
5. flag-ch Steve Morabito (BMC Racing) z.t.