Mathieu van der Poel voegt extra wedstrijd toe aan zijn wegprogramma

Mathieu van der Poel zal dit wielerseizoen dan toch nog op de weg in actie komen. WielerFlits.be meldt dat de winnaar van de Amstel Gold Race zondagmiddag aan de start staat van de Belgische eendagskoers Famenne Ardenne Classic.

Aanvankelijk zou de 24-jarige Van der Poel na de wegwedstrijd van het WK in Yorkshire een punt achter zijn wegseizoen zetten. Vervolgens zou hij naar Tokio afreizen voor een deelname aan het MTB test-event, de generale repititie voor de mountainbikewedstrijd van de Olympische Spelen. Volgende zomer hoopt Van der Poel in Tokio Olympisch goud te veroveren met de mountainbike.

Afgelopen week werd bekend dat zijn plannen gewijzigd werden. Van der Poel reed donderdag in Duitsland de Sparkassen Münsterland Giro. Het was zijn dertigste wedstrijddag dit seizoen. Tijdens die dertig wedstrijden wist hij maar liefst tien koersen te winnen.

De selectie van Corendon-Cicus voor de wedstrijd van zondag wordt gecompleteerd door Jimmy Janssens, Philipp Walsleben, Dries De Bondt, Brendt Cle, Lasse Norman Hansen en Otto Vergaerde.

De Famenne Ardenne Classic is een Belgische eendagskoers (1.1) door de Ardennen met start en aankomst in Marche-en-Famenne. Vorig jaar ging de overwinning naar de Canadees Guillaume Boivin van Israel Cycling Academy. Hij klopte de Fransman Quentin Pacher (Vital Concept Cycling Club) en Danny van Poppel (Team LottoNL-Jumbo) in de sprint.