Mathieu van der Poel voegt EK Wielrennen in Plouay toe aan programma

Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel - foto: RCS Sport

Mathieu van der Poel staat eind deze maand aan de start van het EK in Plouay. De wedstrijd stond aanvankelijk niet op zijn kalender, maar volgens WielerFlits heeft de kopman van Alpecin-Fenix de wegwedstrijd alsnog aan zijn programma toegevoegd.

Van der Poel werd twee jaar geleden in Glasgow tweede werd op het EK. In het veldrijden veroverde hij de afgelopen drie jaar de Europese titel.

De EK Wielrenen 2020 staat op de kalender van 24 tot 28 augustus. De wegwedstrijd bij de mannen staat op de kalender op woensdag 26 augustus, drie dagen voor de start van de Tour de France. Van der Poel en zijn ploeg Alpecin-Fenix rijden dit jaar geen Tour. In plaats daarvan rijdt hij in september Tirreno-Adriatico. Van der Poel staat het weekend voorafgaand aan het EK aan de start van het NK Wielrennen in Drenthe.

Het EK Wielrennen zou oorspronkelijk in september in het Italiaanse Trentino worden gehouden. Begin mei werd vanwege de coronapandemie besloten om het evenement een jaar uitgesteld. In Bretagne werd al snel een vervanger gevonden.

Lees ook:
Dit is het programma van Mathieu van der Poel in het najaar van 2020