Mathieu van der Poel voegt BinckBank Tour toe aan wedstrijdprogramma

Mathieu van der Poel
Mathieu van der Poel - Foto LaPresse - Marco Alpozzi

Mathieu van der Poel zal op 29 september aan de start staan van de BinckBank Tour. De organisatie maakte vandaag bekend dat de naam van de 25-jarige Van der Poel dit jaar op de deelnemerslijst prijkt. Het wordt voor Van der Poel de eerste keer zijn dat hij aan de start staat van de BinckBank Tour.

“De BinkBanck Tour is niet alleen een ideale voorbereiding op de klassiekers in oktober,” aldus Van der Poel. “Ik start er ook gewoon met de ambitie om mezelf meermaals te tonen, gezien de status van de wedstrijd. Een rit meepikken wordt het doel. De BinckBank Tour wordt voor mij toch wel speciaal. Het is niet alleen de eerste keer dat ik aan de start verschijn, het is bovendien ook een WorldTour-meerdaagse die zowel op Belgische als Nederlandse bodem verreden wordt, iets uniek. En vooral een mooie kans om mijn Nederlandse kampioenentrui nog eens in de verf te zetten.”

De BinckBank Tour 2020 start op dinsdag 29 september met een etappe van Blankenberge naar Ardooie. Vier dagen later is de traditionele slotetappe naar Geraardsbergen. Naast Van der Poel staan ook de namen van Yves Lampaert, Zdenek Stybar, Philippe Gilbert, John Degenkolb, Mike Teunissen, Oliver Naesen en Soren Kragh Andersen op de startlijst.

De beslissing om de Belgisch-Nederlandse rittenkoers te rijden, betekent dat de kopman van Alpecin-Fenix dit jaar niet aan de start verschijnt van de Waalse Pijl (30 september) en Luik-Bastenaken Luik (4 oktober). Ook Gent-Wevelgem slaat hij over. Eerder vandaag werd al bekend dat Van der Poel de wegrit van het WK Wielrennen in Imola overslaat. In plaats daarvan gaat hij op hoogtestage in Livigno. “Wij hebben gekozen voor een voorbereiding richting de klassiekers met alles wat daarbij hoort,” zegt ploegmanager Christoph Roodhooft tegen het AD. “Na de Tirreno neemt Mathieu een paar dagen verlof. Dan gaan we op trainingskamp voor een dag of tien en richting de BinckBank Tour.”

Wel wordt hij aan de start verwacht van de Amstel Gold Race, die op zaterdag 10 oktober op het programma staat. Een dikke week later staat op zondag 18 oktober de Ronde van Vlaanderen op de kalender. De week erop maakt Van der Poel zijn debuut in Luik-Bastenaken-Luik.

Lees ook:
Dit is het programma van Mathieu van der Poel in het najaar van 2020