Mathieu van der Poel start crosseizoen in Ruddervoorde

Mathieu van der Poel rijdt op zondag 3 november zijn eerste veldrit van dit seizoen. Dan staat de regerend wereldkampioen aan de start van de Superprestigecross in Ruddervoorde. Dat vertelde Philip Roodhooft – technisch directeur van zijn ploeg Corendon-Circusvolgens WielerFlits vanmiddag aan Sporza.

Geen Woerden en Koppenbergcross
Aanvankelijk zou Van der Poel aanstaande dinsdag in Woerden aan zijn veldritseizoen beginnen. Hij heeft nu gekozen voor een start anderhalve week later. Hierdoor mist hij ook de Koppenbergcross op 1 november.

Vorige winter begon Mathieu van der Poel zijn crosseizoen met een overwinning in de Berencross van Meulebeke. Het zou het begin zijn van een seizoen met maar liefst 32 zeges. Enkel in de Koppenbergcross (21e) en in Lokeren (DNF vanwege val) zou hij niet zegevieren.

Tien zeges op de weg
Van der Poel was de afgelopen maanden druk op de weg en de mountainbike. Op de weg boekte hij tijdens 31 koersdagen tien zeges, waaronder de Amstel Gold Race en de Brabantse Pijl. Hij besloot zijn seizoen op zondag 6 oktober met een zesde plaats in de Famenne Ardenne Classic. Volgend jaar is een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in Tokio op het onderdeel mountainbike zijn grote doel.