Mathieu van der Poel rijdt in 2020 voor Alpecin-Fenix

De wielerploeg van Mathieu van der Poel gaat van naam veranderen. WielerFlits.be weet te melden dat het team vanaf 1 januari verder gaat als Alpecin-Fenix.

De ploeg had nog een doorlopend contract met Corendon. De Nederlandse reisorganisatie werd afgelopen zomer overgenomen door de Zweedse investeringsmaatschappij Triton. Het ging hierdoor tot hetzelfde concern behoren als Sunweb, dat al een WorldTour-team sponsort. Doordat de overname nog niet akkoord is bevonden door de Europese Commissie, kon men echter nog niet onderhandelen over een nieuwe sponsordeal.

De Duitse shampoo-producent Alpecin komt over van Katusha, waar het afgelopen seizoenen als co-sponsor fungeerde. Eerder was het al geldschieter bij de Giant-ploeg van Iwan Spekenbrink, die vandaag de dag als Team Sunweb door het leven gaat. De twee partijen werden bij elkaar gebracht door fietsenfabrikant Canyon, dat in 2019 zowel Katusha-Alpecin als Corendon-Circus van fietsen voorzag. Naast Alpecin strikten de gebroeders Roodhooft met Fenix een nieuwe co-sponsor. Fenix is een Italiaans bedrijf dat innovatieve materialen voor interieurontwerp maakt.

De twee nieuwe sponsoren zorgen ervoor dat het budget van de ploeg in 2020 ongeveer tien miljoen euro bedraagt. De ploeg – die voor 2020 al 27 renners onder contract heeft – registreerde alvast de bijbehorende domeinnamen. Het nieuws wordt naar verwachting op 1 januari tijdens de DVV Trofee in Baal officieel bekendgemaakt.