Mathieu van der Poel over werelduurrecord: “Zeg nooit nooit”

Na een succesvolle poging van Victor Campenaerts in Mexico is het werelduurrecord weer iets scherper gesteld. Mathieu van der Poel heeft de poging van Campenaert met bewondering gevolgd. De renner van Corendon-Circus sluit niet uit dat hij het in de toekomst zelf ook een keer gaat proberen.

“Ik heb een stukje gekeken”, vertelde Van der Poel bij de start van de Brabantse Pijl in Leuven. “Het is heel knap wat hij doet. Als je ziet hoe hij zijn voorbereiding daarop heeft afgestemd. Om het dan waar te maken is heel knap. Er zal wel wat druk op hem gestaan te hebben. Het is op tv, hij is er maanden bezig geweest. Dan is het knap dat op die dag alles samenkomt.

Zelf sluit hij een aanval op het werelduurrecord in de toekomst niet uit. “Zeg nooit nooit. Maar het is in ieder geval niet voor de komende jaren”, bekent hij. “Ik weet niet of ik het zou kunnen. Het zal in ieder geval niet makkelijk zijn”, besluit hij.

Hij kijkt niet op tegen de eentonigheid van de voorbereiding. “Dat heeft ook wel zijn charme. Ik denk dat het een beetje te vergelijken is met naar een WK toewerken. Het is wel heel mooi en het werelduurrecord is ook wel uitgegroeid tot iets heel groots.

Be the first to comment

Leave a Reply