Mathieu van der Poel: “De Brabantse Pijl heeft een parcours dat mij moet liggen”

Mathieu van der Poel kijkt uit naar de Brabantse Pijl. De winnaar van Dwars door Vlaanderen heeft de Belgische semi-klassiekers met een uitroepteken in zijn agenda aangeduid. De wedstrijd geldt als een van de belangrijkste koersen van zijn voorjaar.

Van der Poel koos er na een sterke Ronde van Vlaanderen bewust voor om Parijs-Roubaix over te slaan. De Brabantse Pijl ziet hij als een ideale aanloop naar de Amstel Gold Race.

“Het is een parcours dat mij wel moet liggen. Met die plaatselijke rondjes is het een parcours voor renners die durven aanvallen. Daar houd ik wel van”, legt hij uit. “Het is anders dan de kasseikoersen. Het is niet dat ik daar wild van word. Het heeft zijn charme.” Tim Wellens, Julian Alaphilippe en Michael Matthews behoren tot zijn voornaamste concurrenten. “Er staan inderdaad een paar heel mooie namen aan de start. Dat is alleen maar mooi en vind ik zeker niet erg”, aldus van der Poel. “Het hangt een beetje af van het koersverloop, maar ik verwacht niet dat iedereen gaat wachten tot het laatste klimmetje voor de finish”, voorspelt hij. “Het zou ook van verder kunnen. Dat is het mooie aan koers. Je weet het nooit”, besluit hij.

Be the first to comment

Leave a Reply