Hilaire Van der Schueren heeft Björn Leukemans voorgesteld bij Wanty-Groupe Gobert. De ploegleider kondigde het al aan, maar nu tekende de 36-jarige Belg ook effectief als kopman. “Er staat een peloton op straat, dus ik ben heel tevreden”, zegt Leukemans bij Sporza.

Vacansoleil houdt ermee op, net als Accent Jobs, dat samen met Wanty een procontinentaal team vormde. Van der Schueren en Wanty werkten samen en stelden vandaag in Binche de naam van de ploeg voor: Wanty-Groupe Gobert. Een heleboel renners van Accent Jobs en Vacansoleil tekenden al. Vandaag zette ook Leukemans zijn krabbel als kopman. “Ik ben heel content”, zegt Leukemans aan Sporza. “Er stoppen zes ploegen, er staat een peloton op straat. Als je dan kunt tekenen en de voorwaarden zijn goed, dan moet je tevreden zijn.”

De nieuwe ploeg is procontinentaal en hoopt op wildcards voor de grote wedstrijden. Leukemans is ervan overtuigd dat hij erbij zal zijn in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. “Ik verwacht dat ze een heel mooi programma mogen rijden. Ik denk dat ze sowieso een verbeterde ploeg gaan uitbouwen. En er zijn zes ploegen gestopt, aan wie gaan ze anders die wildcards geven?”