‘Kleine kans dat Mathieu van der Poel in 2020 de Vuelta rijdt’

De kans dat Mathieu van der Poel volgend jaar een grote ronde zal rijden, is bijzonder klein. De winnaar van de Amstel Gold Race wil met zijn ploeg Corendon-Circus graag starten in de Vuelta 2020, maar koersdirecteur Javier Guillen tempert de verwachtingen. Aan WielerFlits.be vertelt hij dat de kans minimaal is dat Corendon-Circus een wildcard ontvangt.

De Ronde van Spanje mag volgend jaar 22 ploegen verwelkomen. Doordat de WorldTour uit 19 ploegen bestaat en Total Direct Energie als beste ProContinentale ploeg automatisch startrecht krijgt, zijn er slechts twee wildcards te vergeven. Die gaan hoogstwaarschijnlijk naar Spaanse ploegen. “Hoe graag ik het zou willen, het wordt dus bijna onmogelijk om ook nog de ploeg van Van der Poel uit te nodigen”, aldus Guillen.

Desalniettemin hoeft Van der Poel niet te vrezen voor zijn wedstrijdprogramma. Het management van zijn ploeg rekent op een wildcard voor de Italiaanse koersen Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. Daarnaast ligt het in de lijn der verwachtingen dat de ploeg uitgenodigd wordt voor de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Amstel Gold Race.