Julian Alaphilippe: “Ik ben niet verrast door wat Remco Evenepoel doet”

Julian Alaphilippe & Remco Evenepoel
Julian Alaphilippe & Remco Evenepoel - foto: Deceuninck-Quick-Step

De prestaties van Remco Evenepoel na de herstart van het wielerseizoen hebben vriend en vijand verrast. De 20-jarige jongeling overrompelde in de Ronde van Burgos tijdens de eerste aankomst bergop de concurrentie en lijkt op weg naar zijn derde zege in een rittenkoers van 2020.

Voor ploeggenoot Julian Alaphilippe kwam het optreden niet als een verrassing. De Fransman maakte Evenepoel de afgelopen weken als ploeggenoot bij Deceuninck-Quick-Step van dichtbij mee. “Ik ben niet verrast van wat Remco doet. Dit was antwoorden met de pedalen. Ik wist al van het trainingskamp in San Pellegrino dat enkele jongens van ons, waaronder Remco een fantastische conditie bezitten”, vertelt de Fransman aan Sporza.

Alaphilippe staat zelf vandaag aan de start van Strade Bianche. Het wordt zijn eerste optreden in wedstrijdverband sinds Parijs Nice afgelopen maart. “Zelf zie ik in de Strade wel waar ik verzeil. Ik ben al heel blij dat ik eindelijk kan koersen. Ik voel eindelijk opnieuw die adrenaline, die nervositeit, die groepssfeer in de ploeg die ik zo lang moest missen door de lockdown.”

Alaphilippe won Strade Bianche vorig jaar, maar de rol van topfavoriet voor de editie van 2020 probeert hij weg te wuiven. “Ik heb niet hetzelfde gevoel in de benen als vorig jaar,” geeft hij toe. “Toen heb ik echt toegewerkt naar de Italiaanse wedstrijden, nu is mijn conditie niet exceptioneel. Natuurlijk ben ik gemotiveerd, maar mijn doelen komen later. Dat ga ik niet wegsteken.”