Greg Van Avermaet: “De kilometers in Wallonië zullen goed van pas komen in de Tour de France”

Greg Van Avermaet - Foto: LaPresse - Fabio Ferrari

Greg Van Avermaet hervat zondag zijn wedstrijdprogramma in eigen land. Na drie Italiaanse koersen maakt hij dit weekend zijn optreden in de Ronde van Wallonië. De laatste keer dat hij actief was in de Waalse rittenkoers, was zeven jaar geleden. Hij won destijds (net als in 2011) als renner van BMC Racng Team het eindklassement.

“Ik ben heel blij dat ik opnieuw aan de start sta van de Ronde van Wallonië”, citeert Sporza de Olympisch kampioen van Rio. “Het is al lang geleden dat ik hier nog eens gekoerst heb, maar ik heb hier goede herinneringen”, geeft hij aan. “Het is altijd fijn om te koersen op eigen bodem, vooral voor een rittenkoers, want die opportuniteit krijg ik niet vaak tijdens een ‘normaal’ seizoen.”

Van Avermaet wordt in Wallonië onder meer vergezeld door zijn landgenoten Gijs van Hoecke, Nathan Van Hooydonck en Guillaume van Keirsbulck. Daarnaast is ook Matteo Trentin van de partij.

Van Avermaet zou in Wallonië graag een resultaat rijden. “We starten hier met een sterk team, maar ik besef tegelijkertijd dat het deelnemersveld ook sterk is, zoals dat het geval was in alle wedstrijden sinds de herstart van het seizoen”, stelt hij vast. “Ik zou graag een goed resultaat neerzetten en uiteraard, het spreekt voor zich dat de koerskilometers die ik hier opdoe goed van pas zullen komen in de Tour de France.”

De Ronde van Wallonië staat op de kalender van 16 tot 19 augustus. Alle etappes worden live uitgezonden via een stream op de Sporza-website.

Selectie CCC voor Ronde van Wallonië

Josef Cerny
Jonas Koch
Matteo Trentin
Greg Van Avermaet
Gijs van Hoecke
Nathan Van Hooydonck
Guillaume van Keirsbulck

Lees ook:
Voorbeschouwing Ronde van Wallonië