Peter Sagan (Cannondale) heeft de ingekorte editie van Gent-Wevelgem gewonnen. Hij reed solo over de streep en zelfs dat doet de Slovaak met stijl. Met een wheely finishte hij. Borut Bozic werd tweede, Greg Van Avermaet derde.

Even leek het er naar uit te zien dat voor de 75ste editie van Gent-Wevelgem dezelfde toekomst was weggelegd als voor Nokere Koerse en Kuurne-Brussel-Kuurne. Geen toekomst namelijk. Maar de weergoden waren mild voor West-Vlaanderen. Er viel geen sneeuw tijdens de nacht en als er al sneeuw lag, leek deze volledig verdwenen. De organisatie valium online uk buy valium online no prescription today buy valium online usa zelf noemde het een mirakel; de koers kon gewoon doorgaan.

Het waait in West-Vlaanderen

De renners waren daar duidelijk tevreden mee. Vanaf de start van de koers werd er hard gereden. Er stond heel wat wind, een uitgelezen kans dus voor OmegaPharma Quickstep om waaiers te trekken. En met succes, het peloton scheurde in 5 stukken en een aantal schaduwfavorieten konden een kruis maken over hun kansen discount ultram generic ultram information ultram online usa . Een aantal mannen zaten volledig geïsoleerd; hun ploegmakkers waren weggewaaid. Fabian Cancellara, Edvald Boasson Hagen, Filippo Pozatto, Heinrich Haussler en anderen zaten niet in de kopgroep en moesten hard rijden om weer aansluiting te maken met de kop van de koers.

Alles weer samen?

Onder impuls van Radioshack – Leopard en een sterke Fabian Cancellara, komen een aantal renners waar aansluiten. De koers is zeer warrig; voortdurend zullen er renners vanuit de achtergrond terugkeren en zullen renners uit het front verdwijnen om dan weer te moeten jagen tegen de wind in. Dit blijft duren tot Team Sky en OmegaPharma Quickstep de koers gaan controleren en tempo beginnen te rijden.

Heuvelzone

We rijden vanuit Frankrijk België weer binnen. Het peloton krijgt de heuvelzone dadelijk voorgeschoteld. Het is al een tijdje rustig, op een prik van Van Avermaet na. Te rustig, zo vindt de Spanjaard Flecha. Hij gaat demarreren en krijgt Ladagnous en Bazayev met zich mee. Het peloton accepteert de vlucht en laat begaan. Het drietal werkt goed samen en fietst een voorsprong van twee minuten bij elkaar adderall generic adderall generic get adderall no prescription . Intussen test wereldkampioen Gilbert een aantal keer de benen op de heuveltjes in Heuveland.

Opgaves

Fabian Cancellara vindt het welletjes. Vlak na de bevoorradingszone bericht de organisatie dat hij uit de koers stapt. De vorm is goed en extra kilometers heeft hij niet meer nodig.

Ook Tom Boonen zal uit de koers stappen, zij het voor heel andere redenen. Op een ongevaarlijk stuk vlak voor de eerste beklimming van de Kemmelberg maakt hij plots een vreemd manouver. De Belgisch kampioen gaat neer en komt terecht op een verhoogd fietspad. Hij rijdt nog een stukje door, maar eenmaal boven op de Kemmelberg beslist hij uit koers te stappen. Pijn aan de knie en het been zijn de oorzaak.

Jürgen Roelandts kende ook de nodige pech. De renner van Lotto-Belisol reed lek en kreeg een wiel van zijn ploegmaat. Tijdens de wissel werd Roelandts aangereden door de wedstrijdorganisatie. De wegen reed tegen zijn hoofd.

‘Ontactvolle’ Heinrich Haussler

Intussen dunde het peloton steeds verder uit. Flecha en co hadden een voorsprong van anderhalve minuut. Er was één man die zijn goede benen niet kon wegstoppen. Heinrich Haussler reed in de afdaling van de Monteberg even voor het peloton uit en leek het peloton ook pijn te doen. De blinde aanval van Haussler levert wel iets op. Hij krijgt gezelschap van Sagan, Van Avermaet, Amador, Bodnar, Eisel, Vandenbergh order priligy america visit us buying priligy online , Debusschere, Popovych en Bozic. Met z’n tienen rijden ze naar de kopgroep. Er moet nog ongeveer 50 kilometer afgelegd worden.

‘Ze zijn gaan vliegen’

Heel wat ploegen zijn vertegenwoordigd in de kopgroep, maar zouden er toch graag een ander mannetje zitten hebben. Dat is ook af te lezen aan de koerssituatie; het peloton rijdt niet vol door en in de kopgroep stoppen Debusschere en Vandenbergh af. Haussler, Sagan, Bozic, Van Avermaet en vooral Bodnar laten het niet aan hun hart komen order accutane america click here buy accutane malaysia . Zij mennen de kopgroep en rijden steeds verder weg van het peloton. Bazayev moet er af, Popvych kraakt net niet op de Kemmelberg en door een lekke band moet ook Jens Debusschere (Lotto-Belisol) de kopgroep laten gaan. Steeds meer ziet het er naar uit dat de winnaar zich bij de eerste elf bevindt.

Vandenbergh demareert, Sagan reageert

De kopgroep draait goed rond, terwijl het in het peloton moeilijk is om ploegen te mobiliseren die willen rijden. De hulp van Blanco en Katusha aan Lotto Belisol en OmegaPharma Quickstep komt eigenlijk te laat en heeft te weinig impact. De winnaar zit dus vooraan, de spanning stijgt naarmate ook de kopgroep dit beseft. Bodnar, een ploegmaat van Sagan, rijdt zich leeg om ervoor te zorgen dat het peloton niet dichter komt. Voor Sagan is dit ook de perfecte situatie. Maar de Pool houdt het niet en moet uiteindelijk ook lossen. Ladagnous, Eisel, Vandenbergh en Amador draaien niet soepel mee rond en slaan geregeld een beurt. Haussler, Van Avermaet en vooral Sagan imponeren en houden de boel draaiende.

Op 3 kilometer van de streep komt dan de verwachte uitval van Vandenbergh. Zonder ook maar enige medewerking te bieden, probeert hij zijn medevluchters te verschalken. Flecha is attent en springt op het wiel, Sagan volgt ook vlot en plaatst een extra demarrage waardoor hij een klein gaatje slaat. Eisel en Van Avermaet proberen het gat te dichten, maar Sagan rijdt steeds verder weg.

Op een indrukwekkende wijze weet Sagan zo de kopgroep achter te laten. Naar  eigen zeggen voelde hij dat ze in de sprint allemaal naar hem zouden gaan kijken, met reden uiteraard. Daarop reed hij dan maar alleen weg en finishte hij al wheely-end solo in Wevelgem. Bozic won de sprint voor plaats twee, dezelfde stek als vrijdag in de E3 Harelbeke. Van Avermaet werd derde. Het peloton kwam nog dicht. André Greipel won de sprint voor de elfde plaats.

Uitslag:

  1. Peter Sagan (Cannondale)
  2. Borut Bozic (Astana) op 23”
  3. Greg Van Avermaet (BMC)
  4. Heinrich Haussler (IAM Cycling)
  5. Juan Antonia Flecha (VacanSoleil DCM)
  6. Matthieu Ladagnous (FDJ)
  7. Bernard Eisel (Team Sky)
  8. Stijn Vandenbergh (OmegaPharma Quickstep)
  9. Jaroslav Popovych (Radioshack – Leopard)
  10. Andrey Amador (Movistar)