Eli Iserbyt trotseert materiaalpech en wint Koppenbergcross

Eli Iserbyt heeft de Koppenbergcross op zijn naam geschreven. De 22-jarige renner van Pauwels Sauzen-Bingoal was in Oudenaarde van start tot finish de sterkste renner. Ondanks ferme tegenstand van Tom Pidcock en materiaalpech twee ronde voor het einde passeerde hij met een halve minuut voorsprong op zijn naaste belager als eerste de finish.

Tiende tv-cross voor Pauwels Sauzen-Vastgoedservice

Voor Iserbyt is het al zijn zevende overwinning van deze nog jonge crosswinter. In september won hij de wereldbekercrossen in Iowa en Waterloo, waarna overwinningen in Kruibeke, Gieten, Bern en Gavere volgden. De zege van Iserbyt op de Koppenberg is bovendien de tiende overwinning van zijn ploeg Pauwels Sauzen-Bingoal in een tv-cross. Naast de zeven overwinningen van Iserbyt won Laurens Sweeck de seizoensopener in Eeklo en in Pelt en was Michael Vanthourenhout de sterkste tijdens de Berencross in Meulebeke.

Nederland boven bij de vrouwen en beloften

Bij de vrouwen ging de overwinning in de Koppenbergcross naar Yara Kastelijn. De 22-jarige Nederlandse bleef eerder op de dag haar ploeggenotes bij 777 Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi voor. Bij de beloften veroverde de Nederlander Jens Dekker de zege. Landgenoot Ryan Kamp finishte als tweede op de Koppenberg, voor de 19-jarige Belg Gerben Kuypers (Tarteletto – Isorex).