Dit is programma van Mathieu van der Poel in januari 2020

Mathieu van der Poel heeft bekendgemaakt bij welke crossen hij deze winter nog aan de start komt. Aan WielerFlits.be bevestigde hij dat het WK Veldrijden in het Zwitserse Dübendorf zijn laatste cross van deze winter wordt. Dat betekent dat hij de zeven crossen die erna komen overslaat.

Bij die zeven zitten onder meer twee wedstrijden om de Superprestige en één voor de DVV Trofee. Zoals bekend zijn beide klassementen voor Van der Poel dit jaar geen doel. Van der Poel reed (en won) in 2019 na het succesvolle WK in Bogense nog vijf wedstrijden. Hij sloot zijn seizoen winnend af tijdens de Vestingcross in Hulst. In dienst van zijn wegseizoen en de Olympische Spelen in Tokio heeft hij er echter voor gekozen om eerder een punt achter zijn veldritseizoen te zetten.

Hij komt nog in actie in zeven of acht wedstrijden. Een eventuele deelname aan de Kasteelcross Zonnebeke is nog onzeker. Na Otegem gaat hij op stage, waardoor hij onder andere de wereldbekerwedstrijd in het Franse Nommay mist.

Milaan-San Remo

Op moment van schrijven heeft hij deze winter zestien crossen gewonnen. Dat betekent dat Van der Poel er deze winter maximaal 24 zal kunnen winnen. Wanneer hij zijn wegseizoen zal starten is inmiddels nog niet bekend. “Na het WK heb ik een week rust en daarna begin ik terug op te bouwen naar de klassiekers”, vertelde Van der Poel. Wel heeft hij al aangegeven dat hij hoopt dat zijn ploeg een wildcard krijgt voor Milaan-San Remo.

Alpecin-Fenix

Een andere grote aanpassing na de jaarwisseling is dat Van der Poel met nieuwe sponsornamen op zijn tenue zal rijden. Hij draagt weliswaar minimaal tot 2 januari de regenboogtrui van de wereldkampioen, maar Corendon en Circus worden vervangen door Alpecin Fenix, de nieuwe naam van de gebroeders Roodhooft.