Dit is het programma van Wout van Aert in het najaar van 2020

Wout van Aert
Wout van Aert

Wout van Aert wacht in het najaar van 2020 een uitdagend wegprogramma. De drievoudig wereldkampioen veldrijden wordt bij zijn ploeg Team Jumbo-Visma ingezet tijdens zowel de klassiekers als in de Tour de France.

Van Aert reed in 2020 nog maar 1 wedstrijd: Omloop Het Nieuwsblad. Hij hervat zijn seizoen op zaterdag 1 augustus, wanneer hij aan de start staat van Strade Bianche. De afgelopen twee jaar finishte hij als derde in deze Toscaanse eendagskoers. Anno 2020 is het gissen naar zijn vorm. “We staan zaterdag allemaal aan de start zonder referentiepunt. Maar daar ben ik niet bang voor. In de Dauphiné van vorig jaar heb ik geleerd dat ik een hoogtestage goed verteer. Dat levert me nu een mentaal voordeel op. Ik ben er klaar voor”, vertelde Van Aert in een interview met WielerFlits.

Van Aert blijft de week erna in Italië, waar hij vier dagen later aan de start verschijnt van Milaan-Turijn. Op zaterdag 8 augustus staat hij voor de tweede keer in zijn carrière aan de start van Milaan-San Remo. “Vorig jaar overleefde ik vlot de Poggio en eindigde ik zesde in de sprint. Dan denk ik dat dat nog beter kan, want ik heb pas een paar maanden later veel meer vertrouwen in mijn spurt gekregen”, aldus Van Aert.

Na de finish op de Via Roma richt hij zich op de Tour de France. Ter voorbereiding daarop rijdt Van Aert van 12 tot 16 augustus het Critérium du Dauphiné. Vorig jaar won hij in de Franse etappekoers twee ritten. Mogelijk rijdt hij op 20 augustus het BK tijdrijden in Koksijde, al is daar op dit moment nog geen beslissing over genomen.

Op 29 augustus staat hij in het Zuid-Franse Nice aan het vertrek van de Tour de France. In de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar moet hij een van de drie kopmannen (Tom Dumoulin, Primoz Roglic of Steven Kruijswijk) aan de zege helpen. Nadat de Franse rittenkoers op zondag 20 september op de Champs-Élysées wordt afgesloten, volgt in aanloop naar de klassiekers een rustperiode.

Op 11 oktober begint Van Aert aan een drieluik klassiekers, wanneer hij aan de start staat van Gent-Wevelgem. Een week later volgt een deelname aan de Ronde van Vlaanderen. Zijn seizoen wordt afgesloten met Parijs-Roubaix op 25 oktober.

Voorlopig programma Wout van Aert in 2020

1 augustus: Strade Bianche
5 augustus: Milaan-Turijn
8 augustus: Milaan-San Remo
12-16 augustus: Critérium du Dauphiné
20 augustus: BK tijdrijden in Koksijde
29 augustus: Tour de France 2020
11 oktober: Gent-Wevelgem
18 oktober: Ronde van Vlaanderen
25 oktober: Parijs-Roubaix