Dit is het programma van Victor Campenaerts in het najaar van 2020

Victor Campenaerts kent zijn programma voor de restant van het wielerseizoen 2020. Waar de meeste Belgische renners zich dit najaar vooral richten op de eendagsklassiekers, ligt dat voor de regerend werelduurrecordhouder anders. Geen Italiaanse seizoensstart voor de 28-jarige renner van NTT Pro Cycling, in een programma met maar liefst twee grote rondes en veel kansen in het tijdrijden.

Campenaerts begint zijn seizoen op 6 augustus, wanneer hij samen met zijn ploeg aan de start staat van de Czech Tour. De Tsjechische etappekoers kent met zes WorldTour-teams (+ Alpecin-Fenix) een sterke bezetting. Op 20 augustus wordt hij aan de start verwacht van het BK tijdrijden in Koksijde. Campenaerts werd in 2016 en 2018 al eens Belgisch kampioen tegen de klok, maar kwam vorig jaar niet verder dan een vierde plek.

Vier dagen later volgt het EK tijdrijden in Plouay. In 2017 (EK wielrennen in Herning) en 2018 (EK wielrennen in Glasgow) was hij al eens de sterkste Europeaan tegen de klok. Vorig jaar was zij afwezig. Op 29 augustus staat het Grand Départ van de Tour de France 2020 in Nico op zijn programma. De Tour duurt dit jaar tot en met 20 september. De kans is aanwezig dat hij eerder uitstapt, om op die dag al deel te nemen aan het WK Tijdrijden.

Het tweede gedeelte van zijn seizoen speelt zich wel in Italië af. Op 3 oktober wordt hij aan de start verwacht van de Giro d’Italia. Aangezien de Italiaanse rittenkoers dit jaar met een tijdrit start, geldt hij als een van de voornaamste kanshebbers op het roze.

Voorlopig programma Victor Campenaerts 2020

6-9 augustus: Czech Tour
20 augustus: BK tijdrijden in Koksijde
24 augustus: EK tijdrijden in Plouay
29 augustus-20 september: Tour de France 2020
20 september: WK tijdrijden in Martigny
3-25 oktober: Giro d’Italia 2020