Dit is het programma van Tiesj Benoot in het najaar van 2020

Hoewel de overvolle wielerkalender voor de nodige dillema’s zorgt onder de beroepsrenners, ziet Tiesj Benoot juist kansen. De klassiekerkopman van Team Sunweb vertelt aan Cycling.be dat hij denkt dat de Tour de France voor hem een ideale voorbereiding op de klassiekers gaat zijn.

“Het wordt razend interessant”, aldus Benoot aan het Belgische wielermagazine. “Zeker omdat het WK, Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Vlaanderen kort na de Tour volgen. Ik kom doorgaans erg goed uit een grote ronde, dus dat biedt perspectieven”, voorspelt hij.

Benoot maakt deel uit van de selectie van Team Sunweb voor de Tour de France 2020. Hij gaat richting Frankrijk als rittenkaper en richt zich niet op een klassement. “Het wordt hoe dan ook zaak om niet te vermoeid uit de Tour te komen en nadien doordacht te plannen, ook al omdat ik mijn topconditie zeker tot de Ronde van Vlaanderen zou willen rekken”, aldus Benoot. “Ik heb in ieder geval veel zin in dat klassieke najaar. Het is een speciale kalender die veel mogelijkheden biedt voor een renner als ik.”

Voorlopig programma Tiesj Benoot 2020

1 augustus: Strade Bianche
8 augustus: Milaan-San Remo
12 augustus: Critérium du Dauphiné
29 augustus: Tour de France 2020
4 oktober: Luik-Bastenaken-Luik
10 oktober: Amstel Gold Race
11 oktober: Gent-Wevelgem
18 oktober: Ronde van Vlaanderen
25 oktober: Parijs-Roubaix